Zo helpt aloë vera je huid herstellen | Garnier

WAT IS HET VERHAAL ACHTER ALOË VERA?

Een dik, vlezig blad aloë vera kun je zo van de plant afsnijden. Wellicht heb je het weleens gebruikt op een pijnlijke, door de zon verbrande plek. Aloë vera brengt direct verkoeling, maar het doet nog veel meer voor je huid. Wat precies leggen we in dit artikel graag uit. Aloë vera is een vetplant, die vocht opslaat in zijn bladeren. Om geen van dat kostbare vocht ofwel water te verliezen, sluit de plant zijn poriën zodat hij dat vocht ook bij droog weer vasthoudt. De gel van aloë vera komt uit de bladeren en zorgt ervoor dat vocht verzegelt in onze huid. Aloë vera, het is een puur natuurlijke en effectieve remedie tegen allerlei huidklachten.

De oude Egyptenaren waren al bekend met de krachtige werking van aloë vera. Sterker nog, ze noemden het de ‘plant van onsterfelijkheid’. Ter eerbetoon werd de plant afgebeeld op metselwerk. Dat metselwerk was een van de vele geschenken voor overleden farao's om hen te vergezellen op hun reis naar de onderwereld.

Wist je dat: ‘De gel uit de aloë vera-plant bevat glycoproteïnen, die de huid kunnen helpen herstellen’

Aloe Vera 3
Aloe Vera 4

WAT DOET ALOË VERA VOOR JE HUID?

Die geliefde gel uit de aloë vera-plant, zorgvuldig opgeslagen in de bladeren, bevat zogenaamde glycoproteïnen. Deze proteïnen helpen de zelfverzorgende kracht van je huid versterken. In die zin helpt het de huid zichzelf te helen. Aangenaam bij bijvoorbeeld zonnebrand. Aloë vera bevat ook polysachariden, een bestanddeel dat eveneens het herstel van de huid stimuleert. Voor mannen biedt aloë vera bovendien uitkomst bij het scheren: het vormt een waardevolle toevoeging aan scheerschuim- of gel om ingegroeide baardhaartjes te voorkomen. Tot slot kan aloë vera-gel an sich – of samen met een fijne vochtinbrengende crème – als effectieve remover voor oogmake-up dienen, vooral voor een gevoelige huid. Een duizendpoot, die aloë vera.

Wist je dat: 'Aloë vera is ideaal om roos en andere vormen van gebarsten huid te verlichten'

WAT DOET ALOË VERA VOOR JE HAAR?

De gel van aloë vera heeft kalmerende en hydraterende voordelen. Dit maakt de plant ideaal om roos, psoriasis en barstjes in de huid te verlichten. Breng eens een laagje aan op de hoofdhuid of het gezicht. Aloë vera werkt in deze vorm als verzachtend, hydraterend masker.

Aloe Vera 5