DE VOEDENDE EIGENSCHAPPEN VAN AVOCADO

Avocado wordt geprijsd onder voedings- en huiddeskundigen om haar brede scala aan vitamines, voedingsstoffen, vezels, proteïnen, antioxidanten en gezonde vetten. Wanneer je een avocado eet, help je het absoprtievermogen van je lichaam te vergroten en kun je andere voedingsstoffen beter benutten. Avocado werkt daarom als een echte gezondheidsbooster.

AVOCADO VOOR DE HUID EN GEZONDHEID

Avocado is een krachtige immuniteit booster. Avocado bevat grote hoeveelheden van het antioxidant vitamine E, dat bekend staat om haar immuunsysteem versterkende eigenschappen. Daarnaast levert vitamine E een bijdrage aan een gezonde bloeddoorstroming en het helpt om verschillende cellulaire systemen optimaal met elkaar te laten interacteren.

AVOCADO GEBRUIKEN VOOR GLAD EN STRALEND HAAR

Avocado zit boordevol plantaardige vetzuren, welke de bijzondere eigenschap hebben om goed in te trekken voor een intens en langduriger effect. Daarnaast helpt het gespleten haarpunten gladder te maken en geeft het een schitterende glans.

WAT AVOCADO KAN BETEKENEN VOOR JE HOOFDHUID

Avocado-olie wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten. Om dezelfde redenen als voor de huid is ook de hoofdhuid gebaat bij avocado-olie. Doordat de antioxidanten en voedingsstoffen van de avocado zo goed geabsorbeerd worden door het haar en de hoofdhuid, kan avocado er zelfs voor helpen zorgen dat follikels vrijgemaakt worden en nieuwe haargroei ondersteund wordt. Deze veelzijdigheid maakt de avocado een voedzaam soort fruit.