Honing en haar voedende eigenschappen | Garnier

DE VOEDENDE EIGENSCHAPPEN VAN HONING

Al duizenden jaren staat honing bekend om haar voedende en verzachtende eigenschappen - een waar geschenk van de bijen. Het helpt je lichaam versterken en hydrateert je huid en doet dus wonderen voor zowel jouw binnen- als buitenkant.

Honing 3
Honing 4

DE VELE VOORDELEN VAN HONING VOOR HET LICHAAM

PURE HONING HYDRATEERT GEWELDIG

Honing is een natuurlijke vochtinbrenger omdat het vocht onttrekt uit de lucht en in staat is om hiermee direct de bovenste huidlagen, die lagen die het het meeste nodig hebben, te hydratreren. Hetzelfde geldt voor je haar. Je kunt pure honing direct op je haar of huid aanbrengen of gebruik maken van zeep, shampoos, conditioners en maskers met honing.

HONING IS VAN NATURE EEN ONTSTEKINGSREMMEND MIDDEL

Wie grijpt er niet naar een kop verzachtende honingthee bij verkoudheid of de griep? Natuurlijke honing staat bekend om haar onstekingsremmende eigenschappen. Pure honing kan een kalmerend effect hebben op je zere keel en dankzij de enzymen en probiotica die van nature aanwezig zijn in onbewerkte honing, kan het ook een moeilijke spijsvertering verbeteren.

HONING ALS JEUGDIGHEID ELIXER

Pure honing zit vol antioxidanten. Antioxidanten zijn een sterk wapen tegen vrije radicalen, welke verantwoordelijk zijn voor beschadiging van weefsel en bijdraagt aan vroegtijdige veroudering. Voor de varianten van natuurlijke honing geldt: hoe donkerder de kleur is hoe meer antioxidanten het bevat. Sommige varianten bevatten zelfs nog meer antioxidanten dan verse groenten en fruit.

Honing 5
Honing 6

HONING VOOR EEN ENERGIEBOOST

Atleten in het Oude Griekenland gebruikten voordat ze gingen sporten honing om hun uithoudingsvermogen te vergroten, en na het sporten om bij te komen. Ze wisten niet dat de natuurlijke glucose en fructose uit honing makkelijk geabsorbeerd kan worden in het spijsverteringskanaal en kan zorgen voor een gezonde boost energie; ze wisten alleen dat het effect had.