Haar rood verven | Garnier
2 950x543 2 768x432

Tips om je haar rood te verven: zo kies je de juiste kleur

Wil je je haar in een levendige rode kleur verven? Ontdek hoe je de juiste roodtint kiest en je die rode lokken na het kleuren zo lang mogelijk mooi houdt.

Tips om je haar rood te verven
Rood geverfd haar valt op. Wil je zeker zijn dat je rode lokken om de juiste redenen de aandacht trekken? Of je nu koperblond haar hebt, kastanjekleurig of juist een vurig rode kleur, wij geven je tips die je helpen bij het kiezen van de juiste kleur rood. Ook leggen we uit hoe je die levendige rode kleur het beste beschermt en behoudt, zodat je er na elke haarkleuring zolang mogelijk van geniet. 

Gebruik een haarkleuring die zowel levendig als beschermend is
Het kleuren van je haar kan het haar uitdrogen, daarom is het belangrijk om een haarkleuring te kiezen die je haar intens kleurt én voedt. Garnier Olia is een permanente haarkleuring zonder ammoniak, voor een aangename geur. Het zorgt voor een levendige kleur en tegelijkertijd verzorgt Garnier Olia het haar. 

Hoe kies jij de rode haarkleuring die het beste bij je past?
Rode haarverf is verkrijgbaar in allerlei tinten. Om te weten welke roodtint het beste bij jou past, is het slim om naar de ondertoon in je huid te kijken. 

Heeft jouw huid een roze/blauwe ondertoon, dan zullen koele kleuren jou goed staan. Een voorbeeld van koele haarkleuren zijn astinten. Heb je juist een warme/gele ondertoon, dan staan warme kleuren je het best. Warme rode kleuren zijn bijvoorbeeld karamel en kopertinten, zoals karamel donkerblond, koperrood en mahonie. 

Voor een intense vuurrode kleur is Garnier Nutrisse Ultra Color 6.60 - Vurig Rood het meest geschikt. 
 
Ga je liever voor een diepe donkerrood? Dan is Garnier Olia 6.60 iets voor jou. Beide haarkleuringen zorgen voor glanzend en zacht haar met een langhoudende kleur. 

Zo kun jij je rood geverfde haar het beste onderhouden en blijft het langer mooi
Wacht na het kleuren van je rode haar minimaal twee dagen met wassen. De haarverf heeft wat tijd nodig om diep tot de kern van het haar door te dringen. Zo voorkom je dat je haarkleur snel vervaagt. Was het ook na die eerste twee dagen zo min mogelijk en kies daarbij het liefste voor een shampoo die herstellend werkt voor het haar, bijvoorbeeld Loving Blends Honing Goud. Gebruik niet te veel shampoo. Om je haarkleur zolang mogelijk te behouden, is aan te raden na het wassen ook een herstellende conditioner te gebruiken. Een herstellende conditioner beschermt en voedt het haar en geeft het een intense glans. 

Bescherm en voed het haar
Bescherm je rood geverfde lokken tegen chloor, zout water en weersinvloeden zoals UV-straling, om te voorkomen dat de kleur vervaagt. 

Merk je na verloop van tijd dat je rode lokken toch beginnen te vervagen? Werk eerst alleen de uitgroei bij en verdeel vervolgens de haarkleur over het gehele haar om het kort in te laten trekken. Wil jij je haarkleur na een eerdere verfbeurt roder krijgen? Herhaal de verfbehandeling dan nog een keer helemaal en laat de kleuring 20-30 minuten intrekken in het gehele haar. In de verpakking van Garnier Olia en Garnier Nutrisse zitten gebruiksaanwijzingen, lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing voor dat jij je haar gaat verven, om zo tot het beste resultaat te komen.   

Gebruik naast een kleurshampoo en conditioner voor gekleurd haar regelmatig een intens voedend masker als extra oppepper, zoals Loving Blends Avocado Haarmasker. Hoe vaak je een haarmasker kunt gebruiken verschilt per haartype, dit geldt zowel voor geverfd haar als natuurlijk rood haar.