Blonde haarkleuring uitkiezen | Garnier
1 950x543 1 768x432

Blond, blonder, blondst... Welke kleur blond past bij jou?

Wil je je haar blond verven? Voor je de stap waagt, lees je hier alle tips van onze haarkleurexperts en ontdek je welke blondtint het beste bij jou past!

Welke kleur blond past bij jou?
Van platina tot ‘bronde’, blonde haarkleuren zijn er in veel variaties. Maar hoe kies de juiste blonde haarverf die bij je past? 
Meer en meer mensen kiezen voor een blonde coupe en voor iedereen die blond haar wil, is er wel een geschikte tint te vinden. De eerste vraag die je jezelf moet stellen: “Welke blonde haarkleur past bij mij? Voor je je haar lichter maakt, zijn er een paar belangrijke zaken op in gedachten te houden, zodat je straks de juiste blondnuance krijgt. 

Welke kleuren blond zijn er? 
Superblond, goudblond, asblond, donkerblond, er zijn veel verschillende tinten blond te vinden. Idealiter kies je voor een blondtint die je huidtoon complementeert. Je huidtoon heeft niet per se te maken met je huidskleur. Een koele ondertoon komt bijvoorbeeld voor bij zowel een blanke als donkere huidskleur. 

Warme kleuren
Wanneer je van nature een warme ondertoon hebt, heeft je huid een gouden of perzikkleurige tint. Je ogen zijn in dat geval vaak bruin van kleur en de aderen aan de binnenkant van je pols zijn groenig van kleur. 

Lichte huid
Voor een superlichte blondtint kies je koel platinablond. Dit is een gebleekte, zilveren blondtint die mooi afsteekt  bij een lichte, warme huid, maar ook een geweldig contrast oplevert bij een donkere huid. Om je haar thuis platinablond te verven, is Garnier Nutrisse 100 Ultra Blonde of Garnier Olia 110 Super Licht Natuurlijk Blond het meest geschikt. Je haar platinablond kleuren kan als je natuurlijke haarkleur lichtblond is (kleurhoogte 8 of hoger). Als je haar donkerder is zal het een gouden gloed geven. Om dit te voorkomen kan je eerst je haar ontkleuren. Dit kan met Garnier Nutrisse D+ of Garnier Nutrisse D+++

Getinte huid 
Honingblond staat mooi bij een perzikkleurige ondertoon en ogen met gele vlekjes in het midden van de iris. Met een warme, middenblonde haarkleuring lijken je ogen een stukje helderder. ‘Zand blond’ heeft beige in zich en staat prachtig bij de donkere huid. Voor een gewaagder effect neem je koperblond, een opvallende mix tussen goud en amber. 

Donkere huid
Voor de donkere huid is een kastanje blonde kleur of een karamelblonde kleur erg geschikt. Deze kleuren en nuances zorgen voor prachtige gouden accenten. Ook is een ‘Bronde’ haarkleur een goede optie. Dit is een mix die tussen blond en bruin haar inzit. Om je haar bronde te verven, is de Garnier Olia lijn zeer geschikt, bijvoorbeeld Garnier Olia 6.0 Donkerblond. Dit is een haarkleuring op basis van natuurlijke oliën, zonder ammoniak. Het geeft een langhoudende haarkleur die natuurlijk oogt en een glanzend resultaat geeft. 

Koele kleuren

Wanneer je een koele ondertoon hebt, heeft de huid vooral blauwe, paarse en roze ondertonen. Blauwe of paarse aderen aan de binnenkant van je pols, wijzen op een koel huidtype. Koele oogkleuren zijn grijs, groen, blauw en lichtbruin. 

Lichte huid
Witblond is de lichtste kleur die er is. Een zilverblonde kleur voegt wat metallic toe en een lichte asblond haarverf heeft iets blauws in zich. Deze kleuren passen stuk voor stuk goed bij mensen met een koele ondertoon. 

Getinte huid
Goudblond maakt het haar wat lichter en geeft het een warme nuance. Het zorgt ervoor dat je haar eruit ziet alsof het wat is opgelicht door de zon. Een haarkleur die hier op aansluit is Garnier Nutrisse 7.3 Goudblond. Een rode haarkleur steekt prachtig af bij een koel huidtype. De lichtste optie is ‘strawberry blond’. Dit is de lichtste kleur rood haar die neigt naar blond en zit tussen roze en goud in. Ben je meer van de gouden tinten? ‘Venetian blonde’ is een nuance die zich mooi mengt met goudblond. 

Neutrale ondertoon
Sommige mensen hebben een mix van zowel warme als koele ondertonen, dit noemen we een neutrale ondertoon. Bij deze gemengde huidtint staat vrijwel elke blonde haarverf goed. Ben jij benieuwd welke blonde haarkleur het beste bij jou past? Probeer het nu live via onze virtual try-on tool. Je vindt hem op de productpagina van jouw product.

Welke blondine wil je zijn? 
Nu je weet welke blonde haarverf het beste bij jouw huid staat, is het tijd om te beslissen wat je wilt uitstralen. Ga je voor een subtiele en natuurlijk ogende blondtint, kies dan voor een haarkleuring die het haar tegelijkertijd kleurt en verzorgt, zoals haarkleuring van Garnier Nutrisse 7.0 Natuurlijk Blond. Een goudblond of honing blonde tint zijn prachtig, zoals Garnier Nutrisse 7.3 Goud Blond. Deze haarkleuren zijn niet te opvallend. Mag het juist wel wat gewaagder, dan maak je met een asblond of platinablond een statement, zoals Garnier Nutrisse Ultra Blonde D+++

Welke haarverf het ook wordt, om de kleur mooi te houden zijn de juiste haarverzorgingsproducten onmisbaar. Een shampoo en conditioner met ingrediënten zoals avocado en argan laten je haar glanzen en zorgen dat de gewenste kleur zolang mogelijk behouden blijft. Garnier Loving Blends heeft hier de passende producten voor.