Zelf thuis je haren verven: tips en advies | Garnier
20 950x543 20 768x432

Zelf je haar verven? Dit zijn de do’s & don'ts!

Als je je haar wilt verven, hoef je niet naar de kapper. Deze tips helpen je bij het zelf verven van je haar, zodat je het beste kleurresultaat bereikt.

Zelf je haar verven? Dit zijn de do’s & don’ts!
De meeste instructies voor haarverf zijn eenvoudig genoeg om te volgen. Maar er zijn nog een paar tips die je helpen het zelf verven van je haar gemakkelijk en succesvol te maken. Je hoeft geen professional te zijn of naar een professionele kleurspecialist te gaan om geweldige resultaten te krijgen, deze do's en don’ts zorgen voor het beste resultaat en helpen je haar beschermen en je er fantastisch uit te laten zien.

Don’t: vergeten om je natuurlijke haarkleur als basis te nemen
Door naar de voor en na foto's op de zijkant of achterkant van het haarkleuringsproduct te kijken, zie je hoe de kleuring jouw natuurlijke haar zal veranderen. Het is belangrijk om te onthouden dat lichter haar vaak duidelijkere resultaten laat zien. Houd er rekening mee dat de meeste haarkleuringen eerder gekleurd haar niet lichter kunnen maken. De verf die je al eerder hebt gebruikt, heeft in dat geval namelijk een grotere impact op het eindresultaat dan je natuurlijke haarkleur. Dit betekent dat je altijd donkerder kunt gaan dan de laatste haarverf die je hebt aangebracht, maar je kunt niet de andere kant op. Haarverf maakt eerder gekleurd haar niet lichter.

Do: Bekijk eerst je eigen huidtint
Er zijn zoveel mooie tinten, dat het moeilijk is om te kiezen. Als je probeert te kiezen tussen een paar verschillende opties, denk dan aan je huidskleur, die je kan helpen in de richting van de tint die je het meest flatteert. As- en violetrode tinten zijn beter geschikt voor vrouwen met een koelere huidtinten, terwijl goud-, koper-, kastanjebruine en mahonie tinten goede opties zijn voor vrouwen met warmere huidtinten. 

Don’t: Haar kleuren dat chemisch behandeld is
Als je haar gerelaxed is, gebleekt is of highlights heeft, kijk dan aan de zijkant van de haarverf verpakking onder het gebruiksadvies. Hier staan veiligheidswaarschuwingen over de inwerktijd en of de haarverf geschikt is voor jouw haartint. Als je haar is geverfd met hennapoeder, is het verven van je haar niet aan te raden.

Do: Doe altijd 48 uur van tevoren een allergiewaarschuwingstest 
Wanneer je van plan bent om je haar te verven, adviseren we altijd een allergiewaarschuwingstest te doen. Ook wanneer je je haar al jaren kleurt, kan er plotseling een allergische reactie ontstaan. Zelfs met exact dezelfde haarverf die je al eerder zonder problemen hebt gebruikt. 

Do: Volg de instructies op
Het klinkt als een open deur, maar het lezen en volgen van de instructies die bij de haarverf zitten, levert de beste resultaten op.  Om je haar te kleuren, meng je alle benodigde ingrediënten en houd je de inwerktijd aan, zoals op de verpakking staat aangegeven. Niet korter en niet langer. Op de verpakking van de haarverf staat aangegeven voor welke natuurlijke tinten en haartypes de haarkleuring het beste werkt, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Lees het artikel 'De beste haarkleur voor jouw huidtint' waar we hier dieper op ingaan.