Hoe was je krullend haar? Ontdek de beste shampoo | Garnier
Meisje met krullend haar 3 768x432

Was jij jouw krullen op de juiste manier? Ontdek onze stap voor stap uitleg.

Een verzorgingsroutine voor krullend haar vraagt om een andere aanpak dan bij stijl haar. Het wassen is daarbij een belangrijke stap die valt of staat bij het kiezen van de juiste producten. Hoe vaak kun je krullend haar het beste wassen? En met welke extra verzorging houd je je krullen zo mooi mogelijk? Wij leggen het uit.

1. Hoe vaak moet je het wassen? 
Hoe vaak je je krullen zou moeten wassen, hangt af van de dikte van het haar. Was fijne krullen het liefst om de 1 à 2 dagen en medium krullen iedere 2 tot 3 dagen. Voor dik krullend haar is het voldoende om het haar 1 of 2 keer per week te wassen. 

Op die manier voelt het haar schoon en fris aan, maar blijven je krullen levendig en mooi in model. Voor een tussentijdse opfrisbeurt, kun je tussen de wasbeurten in altijd een droogshampoo gebruiken. 

2. De beste shampoo voor krullend haar
Om droog, pluizig haar te helpen voorkomen kies je een intens voedende shampoo, zoals de Loving Blends Avocado-olie en karitéboter shampoo. Dit product voedt, verzacht en ontwart het haar en is speciaal ontwikkeld voor zeer droog of pluizig haar.

Maak het haar goed nat, voordat je de shampoo aanbrengt. Breng het direct op de hoofdhuid aan en masseer het met de vingertoppen zachtjes in. Verdeel de shampoo vervolgens over de haarlengtes tot in de punten en masseer het een paar minuten. Bij erg dik haar is het verstandig om het haar in secties te verdelen, zodat er overal voldoende shampoo wordt aangebracht. Spoel de shampoo vervolgens goed uit, totdat het water helder is. Aanvullend kan daarna ook de bijbehorende conditioner gebruikt worden. 

3. Extra verzorging 

Een voedende shampoo en conditioner zijn belangrijk, maar het is cruciaal om krullend haar intens te voeden en verzorgen met extra verzorgingsproducten. 

De Loving Blends Avocado-olie & Karitéboter productlijn is speciaal ontwikkeld om droog of pluizig haar te versoepelen en te zorgen voor zachte en glanzende krullen. Het is slim om eens in de zoveel tijd een intens voedend haarmasker te gebruiken. Breng het rijkelijk aan op de punten van het gewassen haar. Laat het masker 3 tot 5 minuten inwerken en spoel het daarna goed uit voor een optimaal resultaat. Daarna zijn je krullen door en door gevoed en onweerstaanbaar zacht en glanzend.