Tips om je haar te stijlen met een stijltang of krultang | Garnier
26 950x534 26 768x432

Tips om je haar te stijlen met een stijltang of krultang

Je haar stijlen met een stijltang of krultang is een gemakkelijke manier om je haar in model te krijgen. Zorg er bij het gebruik van dit soort stylingtools wel altijd voor dat je je lokken goed voorbereidt op de hitte, zodat je je haar niet beschadigt. Hoe je dat doet, leggen we je hieronder stap voor stap uit.

Bereid je haar goed voor op het stijlen
Warmte, of het nu is van de UV-stralen van de zon, het water dat je gebruikt om te wassen, of je favoriete stijltang, kan je lokken uitdrogen. Droog haar voelt broos aan en ziet er dof uit en dat wil je natuurlijk niet. 

Zorg er daarom voor dat je je haar voldoende voedt om de uitdrogende effecten van warmte tegen te gaan. Gebruik onder de douche een hydraterende shampoo en conditioner en gebruik 1 à 2 keer per week een voedend haarmasker bijvoorbeeld van Loving Blends Voedende Amandelmelk.

Zorg dat je haar goed droog is
Het föhnen of laten drogen van je haar aan de lucht, kan best een tijdrovende klus zijn, maar zorg er altijd voor dat je haar helemaal droog is, voordat je met het stijlen begint. Je haar mag nooit(!) sissen. Als je wel een sissend geluid hoort tijdens het stijlen, betekent dit dat je lokken nog niet compleet droog zijn en dat je je haar mogelijk ernstig beschadigt.  

Wat ook helpt is om een leave-in cream op je vochtige lokken aan te brengen. Laat het haar daarna weer goed drogen. Is het 100% droog, dan vergemakkelijkt de leave-in cream het proces om je haar daarna in model te brengen en zal je haar glanzend en zacht aanvoelen.

Bescherm je haar tegen de hitte

Gebruik je een föhn, krultang of stijltang op onbeschermd haar? Dat is een no-go. Voordat je een stylingtool gebruikt, kun je beter eerst een hittebeschermer op je haar spuiten. Veel van deze producten helpen om een beschermende laag rond de haarvezel te creëren, die kan helpen om vochtverlies te voorkomen en de kans op uitdroging te verminderen. 

Zet de stijltang niet te heet
Wanneer je de haarföhn, stijl- of krultang erbij pakt, is het belangrijk om ‘m niet direct op de heetste stand te zetten. Zet hem liever eerst zo laag mogelijk en kijk of de temperatuur al voldoende is om het gewenste resultaat te bereiken. Dat duurt soms wat langer, maar is wel veel vriendelijker voor je haar. 

Plukje voor plukje
Zorg er bovendien voor dat je de föhn of tang niet te lang op één plek vasthoudt. Het is beter om steeds een ander deel te föhnen of stijlen, zodat je haar tussentijds kan afkoelen. De truc is om steeds een pluk van je haar te nemen niet breder dan je borstel. Hou het opzetstuk van je föhn dicht op het haar en beweeg je borstel en de föhn of stijltang vanaf de aanzet naar de haarpunten, zo sluiten de haarschubben en voorkom je pluizig haar. 

Gebruik je een krultang? Hou het haar er dan niet te lang omheen gewikkeld, een paar seconden is meer dan genoeg! Hiermee voorkom je dat het haar afbreekt door de hitte.

Krullend haar in model brengen
Heb je krullend haar? Breng dan voor het drogen een Loving Blends leave-in cream aan om je haar mooi golvend te krijgen. Droog het vervolgens met een föhn met diffuser en duw je krullen ermee omhoog richting de haaraanzet. Wil je extra volume creëren, hou je hoofd dan ondersteboven tijdens het föhnen van je krullen. 

De leave-in cream is trouwens ook op droog krullend haar aan te brengen, zo geef je je krullen meer definitie en blijven ze beter zitten.