De beste zonbescherming voor een gevoelige huid | Garnier
ZON GEVOELIGE HUID 5 ZON GEVOELIGE HUID 4

De beste zonbescherming voor een gevoelige huid

Zomer of winter, het maakt eigenlijk niet uit. Het is belangrijk dat je het hele jaar door goed beschermd bent tegen de zon. En met een gevoelige huid des te meer! Of het nu koud en bewolkt is met een waterig zonnetje of je hartje winter nog een tropische vakantie meepakt. Voor op reis: luchtige katoenen jurkjes, sandalen, een zorgeloze mentaliteit, maar vooral ook: een goede zonnebrandcrème. Want die zonnige omgeving brengt ook de gevaarlijke bijwerkingen van de zon met zich mee. Het maakt geen verschil of je huid normaal of gevoelig is, licht of donker van kleur is. Beschermen tegen de zon is misschien wel je allerbelangrijkste toevoeging aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Inderdaad, dagelijks. Smeer jezelf elke ochtend voor je de deur uitgaat in en werk voor de beste bescherming elke twee uur bij. Zo kun je zelfverzekerd aan je dag beginnen. 

Beauty tip: ‘Te veel zon levert risico’s op: van een droge, schilferige huid tot pigmentvlekken en een serieuze voedingsbodem voor huidkanker’

 

Wat zijn de gevaren van de zon? 
We weten in ons achterhoofd allemaal wel dat zonbescherming belangrijk is als we een dagje buiten zijn, maar de zon kan sneller schade aanrichten dan je denkt. Zelfs op een bewolkte dag kunnen schadelijke UV-stralen door het wolkendek heendringen, zo je huid in. Zonnestralen als ongewenste indringers kunnen risico’s opleveren voor je huid: van een droge, schilferige huid tot verkleurde plekjes en een serieuze voedingsbodem voor huidkanker. Huidziekte melanoma, vroegtijdige huidveroudering en de verschijning van pigmentvlekken zijn allemaal lange termijngevolgen van te veel uurtjes onbeschermd in de zon. Een verbrande huid is tijdelijk, maar de zonschade die het achterlaat niet. 

Beauty Tip: ‘Een gevoelige huid heeft een speciaal zonproduct nodig met hoge bescherming en niet-irriterende ingrediënten’  

Zonnebrand voor een gevoelige huid
Voor een gevoelige huid heb je een zonproduct nodig met hoge vereisten, een speciale formule. Mist, spray of crème: kies je favoriet. Als crème jouw voorkeur heeft dan biedt Ambre Solaire Sensitive Expert+ Melk SPF50+ optimale bescherming voor een delicate huid. Liever een lichtgewicht spray? Ambre Solaire Sensitive Expert+ Spray SPF50+ heeft een niet-vette textuur die je gemakkelijk opsprayt. Behoefte aan anti-aging? Deze anti-aging zonformule SPF50+ biedt bescherming tegen de zon en huidveroudering, met extra hydratatie. Kies altijd een zonnebrand die past bij jouw specifieke huidtype. 

Zontips voor een gevoelige huid
Smeer trouwens niet alleen ’s ochtends een dun laagje. Breng je zonnebrandcrème liefst royaal aan, zeker ook bij kinderen, en herhaal dit ritueel dus om de twee, maximaal drie uur. Verwacht je veel te zweten of ben je van plan te gaan zwemmen? Een waterproof zonnebrand is misschien nog beter geschikt. En vergeet ook niet na een frisse duik weer te smeren. Het liefste blijf je uit de zon tijdens de heetste uren van de dag, tussen 12 uur lunchtijd en 4 uur ’s middags. Hydrateren staat op hete dagen ook centraal, dus vul je waterfles bij en zorg ervoor dat je genoeg blijft drinken. Mik op minimaal 1,5 later water per dag. Zeker een gevoelige huid zal je hier dankbaar voor zijn.