Krullen verzorgen: 3 snelle tips om het beste uit je haar te halen | Garnier
1 950x534 1 768x432

Haal het meeste uit jouw krullen met deze makkelijke 3 tips

Een volle bos krullend haar ziet er prachtig uit, maar kan best een uitdaging zijn om op de juiste manier te verzorgen. Onze experts geven je 3 slimme haartips om je krullen er op hun best uit te laten zien.

Wil je af van pluizige krullen? Deze shampoo is het meest geschikt 
Krullend haar heeft de neiging om snel pluizig te worden. Dat komt doordat krullen van nature vaak droog zijn en ze vaak niet de verzorging krijgen die ze nodig hebben. Je krullen verzorgen begint met het gebruik van de juiste shampoo. 

Gebruik een zachte en intens voedende formule zoals Garnier Loving Blends Avocado-Olie en Karitéboter Shampoo. De crèmetextuur van deze shampoo biedt de juiste verzorging voor zeer droog of pluizig haar. Avocado-olie voedt en verzacht het haar en geeft een gezonde glans. De karitéboter zorgt voor extra voeding en versterking van het haar.

De beste conditioner voor krullend haar
De volgende stap qua haarverzorging is het kiezen van de juiste conditioner. Onthoud dat krullend haar meer voeding nodig heeft dan andere haartypes. Garnier Loving Blends Avocado-Olie en Karitéboter Conditioner is een intens voedende conditioner die het haar voedt, verzacht en ontwart. Het ruikt fris en maakt het haar onweerstaanbaar zacht. Breng de conditioner aan op de natte haarlengtes en de haarpunten. Het is niet nodig om het bij de haaraanzet te gebruiken, dat maakt de hoofdhuid sneller vet. Gebruik je vingers of een kam om de conditioner gelijk over het haar te verdelen. Spoel de conditioner daarna grondig uit.

Ontwar en stijl je krullen met gemak
Het gebruiken van de juiste soort conditioner voor krullend haar is de eerste stap om je lokken effectief te ontwarren, daarna moet je een grove kam gebruiken om het haar door te borstelen. Een normale borstel zorgt alleen maar voor extra pluis. Het beste is om je haar natuurlijk te laten drogen, zonder föhn. Gebruik aanvullend een leave-in cream om je krullen gemakkelijk te ontwarren en dag in dag uit te laten glanzen. De leave-in cream zorgt ervoor dat je haar gemakkelijker in model te brengen is, en is zowel op nat als op (handdoek)droog haar te gebruiken. 

Met de bovenstaande tips heb je alle producten die je nodig hebt om je krullen te temmen en mooi te houden.