Gevoelige huid verzorgen | Garnier
first fixed slider
Gevoelige huid 2

TIPS VOOR JOUW HUIDTYPE: DE GEVOELIGE HUID

Reageert jouw huid sneller op bepaalde ingrediënten die jouw huid geïrriteerd en beschadigd achterlaten? Heb je een rode, gevoelige huid na het reinigen? 

Een gevoelige huid heeft net dat beetje extra aandacht nodig. Dat begint bij het begrijpen en kiezen van de juiste huidverzorgingsproducten en ingrediënten. Start met het kiezen voor alcohol-vrije en parfum-vrije formules. Deze ingrediënten kunnen de huid uitdrogen en nog verder irriteren, of zelfs allergische reacties veroorzaken. 

Gebruik daarnaast ingrediënten die zacht voor de huid zijn, maar net zo effectief. Een goed voorbeeld is rozenwater, dat jouw huid kan verzachten en hydrateren zonder te irriteren. Ook de micellen in Micellair water die zorgen voor het aantrekken van vuil, onzuiverheden en make-up, zijn een aanrader om op een zachte manier jouw huid effectief en grondig te reinigen. 

TEST JOUW NIEUWE FORMULES

We willen je ook aanraden om bij een nieuwe aankoop altijd de formules en producten eerst zelf te testen op je huid.

Breng een kleine hoeveelheid van het product achter je oor aan en laat dit 48 uur zitten. Bij een reactie, raadpleeg je huisarts en volg het advies op. 

Gevoelige huid 3