3 krachtige werkingen van kamille voor een mooie huid | Garnier
Kamille voor een mooie huid Kamille voor een mooie huid

3 krachtige werkingen van kamille voor een mooie huid

Kamille ken je misschien vooral van kamillethee. Voor het slapengaan word je er lekker rustig van. Maar dit plantaardige ingrediënt, afkomstig van een plant uit de composietenfamilie die je door heel Europa vindt, heeft nog veel meer in zijn mars. Dit is ook de reden dat kamille (Engelse benaming: chamomile) wordt gebruikt in veel formules voor huidverzorging. De natuur is een onschatbare bron van natuurlijke ingrediënten waar je huid van opknapt. Zo ook kamille, een krachtige plant die wordt verwerkt in essentiële oliën, extracten, thee, supplementen en crèmes. Hier duiken we in het verhaal achter kamille en wat het precies kan betekenen voor jouw huid. 

Wist je dat: ‘Kamille staat er vooral om bekend dat het stress helpt verminderen, ook op je huid’

Wat is de kracht van kamille? 
De witte bloem met een geel hart komt van origine uit West-Europa en Noord-Afrika. De kamilleplant groeit tegenwoordig in Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Polen, Italië en Duitsland. In de vroege zomermaanden komt de plant tot bloei. De twee verschillende soorten kamille, Romeinse en Germaanse kamille, worden al duizenden jaren gebruikt voor verschillende doeleinden. Ben je wat overwerkt? Een eeuwenoud trucje: een vers warm kopje (cafeïnevrije) kamillethee kan helpen met ontspannen. Kamille staat er vooral om bekend dat het stress helpt verminderen. Het aroma helpt je relaxen, waardoor je beter kunt slapen. Stress heeft natuurlijk ook een negatief effect op je huid, met een droge, doffe huid als resultaat. Kamille zou ook je immuunsysteem kunnen sterken en je menstruatie kunnen verlichten. 

Wist je dat: ‘Kamille gaat puistjes en helpt acne littekens voorkomen’

Wat zijn de voordelen van kamille voor je huid? 
Kamille wordt in talloze verzorgingsproducten toegepast, omdat het kan helpen bij een mooie huid. Het kalmeert niet alleen de geest maar ook het lichaam en dus de huid. Dit kun je nog meer van kamille voor je huid verwachten: 

Kamille helpt bij pigmentvlekken en donkere kringen 
Met behulp van kamille kun je ook pigmentvlekjes (van geclusterde sproetjes tot ouderdomsvlekjes) oplichten. Hetzelfde geldt voor donkere kringen onder de ogen. Leg hiervoor eens een zakje kamillethee op je oogleden. Kamille zit bomvol antioxidanten, die goed zijn voor je huid. Het ingrediënt doet je huid stralen en maakt deze egaler.  

Kamille werkt anti-aging 
We zeiden het al, kamille is een antioxidanten-bommetje. Hierdoor helpt het de huid beschermen tegen vrije radicalen, die je huid kunnen beschadigen. Het helpt celvernieuwing aanwakkeren, poriën verkleinen en zichtbare tekenen van huidveroudering vertragen. Een anti-aging crème met kamille is dus een aanrader! 

Welke producten met kamille in jouw beautyroutine?  
Haal alles uit dit ingrediënt en probeer eens een sheet mask, ofwel tissue masker, met kamille, ideaal voor de gevoelige huid. Denk aan: Garniers Hydra Bomb Tissue Mask Kamille. Je legt het velletje, doordrenkt met een mix van kamille en andere fijne ingrediënten, op je gezicht. Laat het een kwartiertje inwerken en je ziet erna gelijk resultaat. Kamille kalmeert de huid en vermindert dus ook roodheid. Hiernaast werkt kamille tegen rimpeltjes en een onregelmatige huidtint. Probeer het vooral uit.