Reinigingsspons voor je gezicht | Garnier
KONJAC 5 KONJAC 4

Een 100% natuurlijk product om jouw gezicht natuurlijk en effectief te exfoliëren, te reinigen en alle make-up restjes te verwijderen? Lees hier meer!

Ben je op zoek naar een manier om je gezicht nog intenser te reinigen, zonder dat het je extra tijd kost? Gebruik dan vanaf nu een konjac spons tijdens je huidverzorgingsritueel. 

Een milde en natuurlijk reiniger voor je gezicht
Een konjac spons is geschikt voor elk huidtype. Hij is mild genoeg om zelfs op de meest gevoelige huid te gebruiken. De spons helpt vuil, make-up en dode huidcellen zachtjes te verwijderen. 

Je maakt 'm nat en hij is meteen klaar voor gebruik. De spons polijst je gezicht, maakt het huidoppervlak glad en laat een stralende glow achter. Voor een extra reinigende werking gebruik je de spons in combinatie met een milde gezichtsreiniger om de huid te exfoliëren. 

Je hebt die term misschien al eens eerder ergens voorbij zien komen. Exfoliëren en scrubben zijn twee manieren om de dode huidcellen van je huid te verwijderen, die maken dat je huid er dof en vermoeid uitziet. 

Een scrub bevat vaak een grove korrel, je boent de dode huidcellen dan als het ware van je gezicht af. Dit scrubben kan in sommige gevallen, zeker bij de gevoelige huid, irritaties veroorzaken, omdat je ook de huid eronder kunt beschadigen. 

Een exfoliant bevat een fruit- of salicylzuur, waardoor je de dode huidcellen er niet afboent, maar ze wél veel makkelijker loslaten. 

Wat is een konjac spons?
Een konjac spons is een 100% natuurlijk beautyproduct, gemaakt van de wortels van de konjac plant. Deze plant, die ook wel konyakku plant wordt genoemd, groeit in Azië. De plantaardige vezels van konjac sponzen zijn van nature poreus, waardoor ze vocht op kunnen nemen en superzacht worden wanneer ze in aanraking komen met water. Dat maakt de spons mild genoeg om zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken. Eén van de redenen waarom vandaag de dag konjac sponzen niet alleen in Azië, maar ook in Europa enorm populair zijn geworden. 

Een bijkomend voordeel is dat konjac sponzen natuurlijk en volkomen afbreekbaar zijn en zodoende niet belastend zijn voor het milieu. 

Hoe gebruik je een konjac spons?
Voor het beste resultaat raden we je aan het gebruik van de spons te combineren met een gezichtsreiniger, zoals de Garnier BIO Citroengras Detox Reinigingsgel. Citroengras staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen.

Stap 1: Dompel de Garnier BIO Konjac Reinigingsspons een paar minuutjes in warm water en hij is klaar voor gebruik.
Stap 2: Maak je gezicht nat met lauwwarm water.
Stap 3: Knijp het overtollige water uit de spons en doe een paar druppels reinigingsgel op de spons. 
Stap 4: Maak zachte, cirkelvormige bewegingen op de huid van je gezicht en je hals te reinigen. 
Stap 5: Daarna maak je de huid droog met een handdoek.
Stap 6: Spoel de konjac spons na ieder gebruik goed uit en laat hem opdrogen. Vervang de spons elke 2 à 3 maanden. 

Het resultaat? Een stralende huid die nog nooit zo zacht aanvoelde!