Garnier zet zich in voor green beauty | Garnier

GARNIER ZET ZICH IN VOOR GREEN BEAUTY VOOR ONS ALLEMAAL

Als ’s werelds toonaangevende merk voor natuurlijke schoonheid* hebben we de mogelijkheid om een positieve impact te creëren. Dit doen we door de weg vrij te maken voor duurzame schoonheid die voor iedereen toegankelijk is.

* Euromonitor 2019

youtubeimage

ONZE DUURZAAMHEIDSBELOFTE IN 5 STAPPEN:

Verantwoorde inkoop

Verantwoorde inkoop

Tegen 2025 zal Garnier een positieve impact hebben op 800 gemeenschappen over de hele wereld, door nieuwe verantwoorde inkoopprogramma's te introduceren en bestaande te laten groeien.

Lees meer

Meer eco-designed formules

In 2019 bereikten onze nieuwe shampoos en haarverzorgingsformules gemiddeld 91% biologische afbreekbaarheid*. Tegen 2025 zullen we nieuwe hoogwaardige en respectvolle formules voor jouw huid en haar creëren, mogelijk gemaakt door Garnier’s Green Sciences initiatieven.

* Volgens OECD 301 of gelijkwaardige tests. 

Lees meer

Biologisch afbreekbaar biodegradable
Recyclebare verpakking plastic

Meer gerecyclede & recyclebare verpakkingen

Tegen 2025 streeft Garnier ernaar om geen nieuw plastic (Zero Virgin Plastic) in verpakkingen te gebruiken, waarmee jaarlijks 40.000 ton plastic wordt bespaard. Tegen 2025 zullen alle verpakkingen ook herbruikbaar, recyclebaar of thuis composteerbaar zijn.

Lees meer

Meer duurzame energie

Sinds 2005 hebben onze fabrieken en distributiecentra het waterverbruik met 45% verminderd en de CO2-uitstoot met 72% verlaagd. Tegen 2025 zullen 100% van onze fabrieken CO2-neutraal zijn.

Lees meer

Duurzame energie
7774022 CrueltyFree Logo 465x328pxpng 7778424 (1)

Goedgekeurd door Cruelty Free International

Alle Garnier producten wereldwijd zijn nu officieel gecertificeerd volgens het Leaping Bunny programma van Cruelty Free International, de toonaangevende organisatie die zich inzet om wereldwijd een einde te maken aan dierproeven.

Lees meer

Meer Bomen Nu

Garnier draagt vanuit het Green Beauty initiatief bij aan het planten van een totaal van één miljoen bomen en struiken in Nederland dit jaar en in het begin van 2022. Garnier werkt mee met de campagne Meer Bomen Nu, een initiatief om de klimaat- en biodiversiteitscrisis tegen te gaan. Bomen leggen namelijk CO2 vast, bieden een huis aan vogels en insecten, zorgen voor schone lucht en beter watermanagement.

Lees meer

Meerbomennu 465x328

Plastic for Change

Garnier heeft haar krachten gebundeld met Plastics For Change om de holistische ontwikkeling van afvalverzamelaars te ondersteunen en om oceaangebonden plastic in India te voorkomen. Middels deze acties levert Garnier haar bijdrage aan het helpen met de sociale impact van plasticvervuiling.

Lees meer

Ocean Conservancy

Garnier werkt samen met Ocean Conservancy, een NGO die al meer dan 30 jaar het tij voor plastic in de oceaan wil keren, om een positieve impact te hebben op het milieu. Via deze samenwerking kan Garnier een bijdrage leveren aan het reduceren van de milieu-impact van plasticvervuiling en de aandacht voor het belang van het opruimen van stranden en oceanen vergroten.

Lees meer


Duurzaamheidsrapport 2020

We hebben ervoor gekozen ons duurzaamheidsrapport beschikbaar te stellen om transparante informatie te kunnen geven over onze handelingen.