Garnier samenwerking Meer Bomen Nu | Garnier
first fixed slider
In het kader van de Nationale Boomfeestdag kondigt Garnier, vanuit het Green Beauty-initiatief, aan dat we een totaal van één miljoen bomen en struiken gaat planten in Nederland dit jaar en in het begin van 2022.

Garnier doet mee aan de campagne Meer Bomen Nu, omdat we het initiatief om de klimaat- en biodiversiteit tegen te gaan belangrijk vinden. Bomen leggen namelijk CO2 vast, bieden een huis aan vogels en insecten, zorgen voor schone lucht en beter watermanagement.

Meer Bomen Nu is een campagne van de stichtingen MEERGroen, Caring Framers, Urgenda en wordt ondersteund door Garnier. Samen hebben wij het doel om tegen begin 2022 één miljoen bomen en struiken te hebben geplant. Met inmiddels 2300 vrijwilligers wordt er hard gewerkt om zaalingen uit de natuur een nieuw huis te geven. Boventallige of ongewenste zaalingen worden verzameld door boswachters, waardoor er op een efficiënte manier veel bomen kunnen worden geplant. Elke boom die wordt geplant, heeft in het eerste jaar vijf blaadjes, het jaar erop 50, daarna 500. Dit initiatief kan worden gezien als een goede manier om klimaatverandering tegen te gaan en biodiversiteit te bevorderen.

"Met Meer Bomen Nu steken we de handen uit de mouwen om overal bomen te planten waar dat kan. Wij zijn erg blij met een partner als Garnier. Door hun bijdrage kunnen we alle vrijwilligers van het juiste gereedschap voorzien. Dat maakt het planten van zoveel bomen een stuk gemakkelijker. Samen kunnen we ook de boodschap over de urgentie van het planten van bomen beter verspreiden. Bovendien worden we ook gewoon gelukkiger van meer groen om ons heen!"

Hanneke van Ormondt, één van de initatiefnemers van Meer Bomen Nu

Garnier zet zich in voor green beauty

Volg ons op onze reis richting een
duurzame toekomst.
Een groene stap vooruit voor ons allemaal.