Thuis je haar blonderen: 4 simpele stappen om dit zelf te doen | Garnier
6 950x543 6 768x432

Thuis je haar blonderen in 4 stappen

Om je haar te blonderen hoef je allang niet meer naar de kapper. Met dit stappenplan kies je het juiste product en verzorg jij jouw blonde lokken het beste.

Tips om zelf je haar te blonderen of je haar te ontkleuren
Geblondeerd haar ziet er prachtig uit, maar hoe bereid jij je voor? Waar moet je op letten bij het blonderen van je haar en hoe kies je het juiste product? Met deze 4 simpele stappen is het makkelijk om thuis je haar te bleken en bereik je het beste resultaat.

Stap 1: welke blondtint kies je?
Vroeger moest je om je haar te blonderen al snel naar een kapper. Tegenwoordig is dit een stuk makkelijker en kun je ook met een haarkleuring voor thuis het gewenste effect bereiken. Tegenwoordig is het mogelijk om het haar tot wel 8 tinten op te lichten, zoals met Garnier Nutrisse Truly Blond D+++. Ontkleurders kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Bij donker haar kan het nodig zijn om ontkleurder te gebruiken als ‘pre-lightener’. Zodat het haar als het ware wordt voorbereid op de kleur die het daarna krijgt. Voordat je start met het ontkleuren en blonderen van je haar, is het verstandig om rustig na te denken voor welke kleur en stijl je wilt gaan. En daarbij uit te gaan van de basis die je nu hebt. Vervolgens is er altijd wel een product om het haar te ontkleuren.  

Stap 2: hoe verzorg jij jouw haar?
Zelfs haar dat in topconditie verkeert wordt kwetsbaarder door het ontkleuren van het haar. Bij droog haar is het aan te raden om voor een haarkleuring zonder ammoniak te kiezen, zoals Olia B++ Super Blond verrijkt met voedende oliën. 

Stap 3: volg de gebruiksaanwijzing nauwkeurig op
In de verpakking van elke haarkleuringsset zit een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Het klinkt wellicht als een open deur, maar lees deze vooraf grondig door en volg tijdens het blonderen de instructies nauwkeurig op voor het beste resultaat. 
Doe van tevoren altijd een allergiewaarschuwingstest om er zeker van te zijn dat de huid geen allergische reacties op de haarkleuring vertoont. Op de verpakking of de gebruiksaanwijzing lees je hoe je dit stap-voor-stap kunt doen. 

Stap 4: de juiste verzorging na het blonderen
Wanneer je blij bent met je geblondeerde haar, wil je dit natuurlijk zo lang mogelijk zo houden. Kies voor een shampoo en conditioner die speciaal ontwikkeld zijn om de frisse kleur te behouden. Een haartoner of zilvershampoo neutraliseert daarbij ongewenste tinten in het haar. Zo kan geblondeerd haar na verloop van tijd een gele gloed krijgen. Dit hef je op met een paarse haartoner. Op die manier blijft het haar na het blonderen langer mooi.  Om het haar te verzorgen na het bleken, kun je diep voedende haarmaskers  gebruiken met hydraterende ingrediënten, zoals kokosnootolie, macadamia olie en arganolie, zoals Garnier Loving Blends Kokosmelk en Macadamia .