Tips om glanzend haar te krijgen | Garnier
12 950x543 12 768x432

4 tips om glanzend haar te krijgen en te behouden

Oogt jouw haar dof en kwetsbaar? Met deze 4 tips van experts krijg jij je haar weer stralend en glanzend. Behoud je haarkleur en maak het stralend mooi.

Hoe kan je glanzend haar krijgen?
Glanzend haar betekent dat jouw lokken in topconditie zijn. Voor dof haar dat wel een oppepper kan gebruiken zijn er een aantal trucs om de glans te herstellen en de kleur nieuw leven in te blazen. 

1. Vind de juiste producten voor jouw haartype
Om het haar super glad en glanzend te krijgen, kijk je naar de juiste aanpak voor jouw haartype. Bij een droog haartype of natuurlijk krullend haar, zijn extreem voedende haarverzorgingsproducten de snelste weg naar gezond-uitziend haar.  
Dunner haar heeft het meeste baat bij een wat lichter product. Dat wel zorgt voor die gladde finish, maar het haar niet onnodig zwaar maakt.
Voor dik haar dat geneigd is sneller vet te worden, is het belangrijk om glansproducten alleen in de haarpunten te gebruiken en niet bij de wortels, omdat het hiervan juist onnodig sneller vet wordt. 

2. Gebruik de juiste shampoo 
Shampoos en conditioners zijn essentieel om de kleur van het haar te verlevendigen en te laten glanzen. Gebruik voor geverfd haar een herstellende shampoo, deze werkt hydraterend en beschermt de kleur tegen vervagen. Speciaal ontwikkelde formules bevatten de juiste hoeveelheid aan oliën die droog haar voeden, waardoor je super glanzend haar krijgt. 

3. Kleur je haar met Olia
Toe aan een nieuwe haarkleur? Zoek je een haarverf die het haar kleurt, verzorgt en versterkt? Probeer dan Garnier Olia eens uit. Deze permanente haarkleuring voor thuis bevat oliën die het haar voeden. Het resultaat zijn zachtere lokken en tot wel drie keer glanzender haar*. Met deze langhoudende haarkleuring geef je je haar een nieuwe, levendige kleur die mooi glanst. Kies voor een kleur die het beste jouw huidtype en oogkleur naar voren haalt, terwijl het je haar nog meer laat stralen. 

4. Glansbehoudende (styling)producten
De juiste stylingproducten zorgen er voor dat de kleur van geverfd haar behouden blijft en het haar laat glanzen. Een glansserum of glansspray geeft het haar een uitstekende finish en omhult de haren met een glossy laagje. 
Föhn en stijl het haar het liefste van boven naar beneden, met de lengtes mee. Hierdoor sluiten de haarschubben, wat de glans van de haren ten goede komt. Vergeet niet om voor het drogen, stijlen of krullen altijd vooraf een beschermend stylingproduct te gebruiken. Een styling olie geeft een mooie glans en voorkomt beschadiging door het gebruik van stylingtools, zoals stijltangen, krultangen en föhns. 
Wanneer je al deze stappen aan je haarverzorgingsroutine toevoegt, herstel je de glans en accentueer je de kleur. Volg de tips hierboven en gezond-uitziend en glanzend haar ligt voortaan binnen handbereik! 

*instrumentele test.