Tips om je haar bruin te verven | Garnier
9 950x543 9 768x432

Vind de haarkleur die bij jou past!

Van goudbruin, glanzend koper tot aubergine... Met deze kleurtips kies je eenvoudig de juiste bruine haarverf die past bij je huidtype en smaak.

Tips voor bruin haar
Heb je er al eens aan gedacht om je haar bruin te verven? Een prachtige bruine kleur is er in veel verschillende varianten, van lichtbruin tot diep donkerbruin, waardoor er altijd een tint is die bij jou past. Deze tips voor bruin haar helpen bij het kiezen van de perfecte haarkleur. 

De perfecte bruine haarkleur voor jouw huidtype
Het kiezen van de juiste bruintint, begint bij het bepalen van je huidtype. Zijn de aderen aan de binnenkant van de pols blauw of paarsig van kleur? Dan heeft jouw huid een koele ondertoon. Lijken de aderen eerder wat groenig, dan heb je een warme ondertoon. 
Nu je jouw huidtype hebt bepaald, is het tijd om uit te zoeken welk bruintint jou het beste staat. Kies de intensiteit die bij je past en selecteer jouw bruine kleur. 

Mensen met een warme ondertoon, kunnen het beste voor een warme bruine kleur gaan. Heb jij een koel huidtype? Garnier Nutrisse 6.23 Goud Violet Donkerblond is een donkerblonde/lichtbruine kleur met een warme goud nuance erin, waardoor deze kleur je goed zal staan.

Wil je een donkerbruine haarverf? Dan is Garnier Nutrisse Crème 3.23 - Goud Violet Donkerbruin met een warme ondertoon iets voor jou.

Heb je een koele ondertoon in je huid? Kies dan voor een koele kleur haarverf. Garnier Nutrisse Ultra Color 5.25 – Lichte Ijs Kastanjebruin heeft een koele gloed. Garnier Nutrisse Crème 4.15 is een tint donkerder en is een koele, middenbruin. Garnier Olia 4.15 IJs-Kastanje Bruin is nog wat donkerder bruin, maar heeft ook de juiste ondertoon.

Je haar bruin verven, doe je zo
Wanneer je zelf je haar bruin wilt verven, kun je dit eenvoudig thuis doen, met de Garnier haarkleuringsproducten. Haarverf pakt het beste op ongewassen haar. Zorg dat het haar voor het verven 24 uur van tevoren niet meer gewassen is. Zo kan de verf gemakkelijk in de haarvezels doordringen. 

Ook ná het kleuren is het aan te raden om je haar niet direct met shampoo te wassen. Wacht minstens 48 uur met de eerste wasbeurt. Gebruik in dat geval een shampoo die herstellend werkt en kies daarbij voor een conditioner die ook herstellend werkt, zoals Loving Blends Honing Goud. Dit product geeft je gekleurde haar extra glans en zorgt voor een lang houdend kleurresultaat. Wil je je lokken nog wat extra verzorging geven, dan is een intensief haarmasker een goede aanvulling.