Tips voor kastanjebruin haar | Garnier
10 950x543 Vrouw met bruin haar in bos

Ontdek de veelzijdigheid van kastanjebruin haar

Wil jij je haar kleuren? Denk dan eens aan kastanjebruin. Deze kleur is er in veel nuances, van licht tot donker, zodat er altijd wel een tint bij je past.

Kastanjebruin haar: 3 tips voor een fantastisch resultaat
Wanneer je eraan zit te denken om je haarkleur te veranderen, dan is kastanjebruin haar wellicht een goed idee. Deze mooie roodbruine kleur is er in veel verschillende nuances, waardoor er altijd een tint bij zit die jou past. 

Wat is een kastanjebruine haarkleur precies? 
Onder kastanjebruin valt iedere haarkleur die een mix is van rood- en bruintinten. Zoals je je kunt voorstellen zijn er veel verschillende gradaties, van licht kastanjebruin tot goud kastanje en donker kastanjebruin. Denk aan een koele kaneeltint tot een roodblond, tot warm koperrood en strawberry blond. 

1. Hoe krijg je kastanjebruin haar? 
Wanneer je van plan bent voor deze roodbruine haarkleur te gaan, is het belangrijk om voor jou de beste kleur te kiezen. Als je een warme huidtint hebt, kun je het beste een warme haarverf kiezen. Neem in dat geval een lichte kastanjekleur, zoals Garnier Nutrisse Crème 5.3 Licht Goudbruin. Als je juist een koel huidtype hebt, ga dan voor een koele kleur zoals Garnier Olia 4.15 IJs-Kastanje Bruin. Wanneer je een wat meer gedurfde kleur wilt, dan is Garnier Nutrisse Crème 4.6 Diep Roodbruin wat voor jou. Dit is een populaire kleur, een bijna kersenrode kleur, en heeft daarmee een subtiele twist ten opzichte van het gebruikelijke kastanjebruin. 

2. Hoe behoud je de kleur na het verven?
Om die nieuwe haarkleur zolang mogelijk te behouden, is het van belang je haar op de juiste manier te onderhouden. Ben je van plan je haar te verven, dan is het slim om het voor de verfbeurt minimaal 24 uur niet te wassen. Schoon haar is glad, waardoor het lastiger is om de kleur tot de individuele haarvezels door te laten dringen. 
Overweeg om voor producten te kiezen op basis van een olie, zoals bijvoorbeeld argan of karité. Olie voedt het haar en versterkt de glans. Een haarmasker op zijn tijd zorgt voor levendigheid en houdt het haar zacht en glanzend na het verven, zoals Loving Blends Avocado-olie & Karitéboter

3. Welke haarstijlen passen bij kastanjebruin haar?
Wanneer je de perfecte haarkleur hebt gekozen, is het ook tijd om de juiste haarstijl te kiezen. Licht kastanjebruin haar staat erg mooi wanneer het haar op schouderlengte of langer gehouden wordt. Ga voor beach waves, zodat het licht met je haar lijkt te spelen, of creëer springerige krullen voor een speelse look. Gaat jouw voorkeur uit naar een kort kapsel, probeer dan eens een simpele bob in een a-lijn om te pronken met die prachtige nieuwe kleur.
Nu je wat meer over kastanjebruin haar weet, is het tijd om aan de slag te gaan. Kies jouw favoriete kleur en begin met verven! Benieuwd naar wat jij wel en niet moet doen wanneer je zelf je haar verft? In dit artikel lees je alles over de do’s en dont’s van thuis je haar verven: Zelf je haar verven? Dit zijn de do’s & dont’s