De voordelen van hyaluronzuur voor je gezicht | Garnier
HYALURONZUUR 5 HYALURONZUUR 4

De voordelen van hyaluronzuur voor je gezicht

Of je nu wel of geen beautyjunkie bent, je hebt vast weleens gehoord van hyaluronzuur. Een ingrediënt op de verpakking van een verzorgingsproduct dat vooral helpt bij dehydratatie. Talloze producten claimen te zijn doordrenkt met hyaluronzuur of je huid een flinke dosis hyaluronzuur te geven. Hyaluronzuur wordt soms afgekort als HA. Maar wat is hyaluronzuur nu precies en wat zijn de voordelen voor de huid? Is het tijd om hyaluronzuur-producten aan je routine toe te voegen? (Snel antwoord: ja!) Het geeft je een bijzonder gevoede, stralende huid. Ontdek hier waarom dit bestanddeel overal opduikt.

Wist je dat: ‘Hyaluronzuur is geschikt voor elk huidtype: van droog tot zeer gevoelig’

Wat is hyaluronzuur? 
Hyaluronzuur staat wel bekend als humectant. Humectant betekent dat het een ingrediënt is dat je huid helpt vocht vast te houden. Hyaluronzuur is een polymeer die van nature al in het menselijk lichaam bestaat – in de ruimtes tussen huidcellen. Er staat misschien ‘zuur’ in de naam, maar hyaluronzuur is verre van irriterend of agressief voor de huid. Sterker nog, hyaluronzuur kan je huid juist helpen een gezonde uitstraling te krijgen. Een stevige, gehydrateerde huid. 

Welke voordelen heeft hyaluronzuur? 
Hyaluronzuur heeft meer dan één functie, maar vooral hydratatie staat centraal. Het volgende kan je van dit populaire ingrediënt verwachten: 

Hyaluronzuur hydrateert de huid 
Het kan helpen om het oppervlak van de huid volop te hydrateren voor het behouden van een gezond-uitziende huid. Zo kan dit ingrediënt wel 1000 keer zijn eigen gewicht in water vasthouden. Hierdoor oogt de huid zachter en gladder.  

Hyaluronzuur helpt tegen zichtbare tekenen van huidveroudering
Omdat hyaluronzuur zo goed vocht kan vasthouden, wordt het ook vaak gebruikt in anti-aging producten. Het helpt de verschijning van fijne lijntjes en rimpels verminderen. Het bevochtigt de huid, waardoor deze er soepel en jeugdig uitziet. 

Hyaluronzuur versterkt de vochtbarrière van de huid 
Hyaluronzuur is dus een humectant en daarom wordt het in veel moisturizers gebruikt. Een aangename dorstlesser. Uiteindelijk is hyaluronzuur maar één van de bouwsteentjes van een goed huidverzorgingsproduct, maar wel een heel goede! Daarom wil je zeker wat hyaluronzuur toevoegen aan je dagelijkse verzorging. En dat kan, op talloze manieren. 

Is hyaluronzuur geschikt voor elke huidtype? 
Ongeacht je huidtype – droog of vet – wordt elke huid mooier van dit ingrediënt. Zorg er alleen wel voor dat je huidverzorging gebruikt geschikt voor jouw huidtype Zo voorkom je dat je huid onverhoopt verstopt of geïrriteerd raakt. Hyaluronzuur zelf is voordelig voor elk huidtype. Heb je een droge huid dan is een moisturizer met hyaluronzuur een ideaal wapen tegen droogte. Hiernaast staat hyaluronzuur erom bekend mild te zijn, dus zelfs een gevoelige en snel geïrriteerd huidtype kan ermee omgaan. 

Beautytip: ‘Begin eens met een moisturizer met hyaluronzuur, zoals Garniers biologische dagcrème met eveneens arganolie'

Hoe gebruik je hyaluronzuur in jouw skincare routine?
Hyaluronzuur wordt in veel verschillende huidverzorgingsproducten toegepast, van serums tot sheet masks en moisturizers. Dat komt omdat gezichtsserums, sheet masks en moisturizers je kunnen helpen je huid gevoed te houden door te hydrateren. Hyaluronzuur werkt in elke formule op dezelfde manier. Wil je het oppervlak van je huid meer vocht bieden? Begin dan eens met een moisturizer met hyaluronzuur, zoals Garnier Bio’s voedende dagcrème met arganolie. Met hyaluronzuur verrijkte sheet masks doen je huid na gebruik prachtig vol en stevig ogen. Aanrader: Hydra Bomb met granaatappel extract. Reinig je huid en dep droog. Leg het masker over de contouren van je gezicht, wacht een kwartiertje en verwijder. Hierna kan je het overgebleven serum met hyaluronzuur zachtjes in je huid masseren of kloppen. Een fijne bezigheid voor een vrije avond!