Het effect van make-up op je huid | Garnier
Vrouwen die make-up verwijderen MAKE UP PUISTEN 4

Krijg je puistjes door make-up?

Anno nu is het assortiment aan kwalitatief goede make-up groot, waardoor iedereen make-up zal vinden die bij haar of zijn huid en huidtype past. Bonus? Make-up kan je huid net dat beetje extra glow geven. Met de juiste producten zorg je ervoor dat je huid er stralend en gezond uitziet.

Geeft make-up puistjes?
Voor de beste huidkwaliteit moet je make-up kiezen die bij je huid past en de make-up alleen aanbrengen op een gereinigde huid. Houd je vooral elke ochtend en avond aan je gezichtsverzorgingsroutine om je huid schoon te houden en puistjes te voorkomen. Garniers Micellair Reinigingswater is dan ook ideaal om aan je ochtend- en avondritueel toe te voegen. Het reinigt én verzacht de huid, en daar heb je maar één product voor nodig. Easy as that. 

De make-up van vandaag is vaak een twee-in-één-tool die je gelaat mooier maakt en tegelijk een ‘behandeling’ biedt zoals hydratatie, zonbescherming – noem maar op. Dus maak je geen zorgen, make-up is niet de boosdoener. Het is wel belangrijk dat je je huid goed en elke dag reinigt, zodat er geen make-uprestjes achterblijven. Die kunnen namelijk je poriën verstoppen, wat kan leiden tot imperfecties. Wil je dit voorkomen? Houd dan de volgende dagelijkse routine aan:

Stap 1: Verwijder zorgvuldig alle make-up. Houd jezelf niet voor de gek. Even snel wat water in je gezicht en je make-up verdwijnt? Zo werkt het helaas niet! Ga grondig te werk wanneer je je make-up verwijdert. Je huid zal je dankbaar zijn!

Stap 2: Reinig je huid grondig met bijvoorbeeld een reinigingsgel

Stap 3: Hydrateer je huid door een goede dagcrème en nachtcrème te gebruiken die passen bij jouw huidtype.

En vergeet niet: doe dit ’s morgens én ’s avonds voor een optimaal resultaat.