Een gemengde tot vette huid reinigen | Garnier
GEMENGDE HUID 5 GEMENGDE HUID 4

Tips voor het reinigen van een gemengde tot vette huid

Een vette huid kan lastig zijn om aan te pakken. Mensen grijpen vaak naar ‘harde’ en ruwe reinigingsproducten zoals een antibacteriële reiniger of ruwe scrub. En daar wordt jouw huid helemaal niet blij van. Je tast namelijk het natuurlijke beschermlaagje van je huid aan, waardoor deze overgevoelig kan raken. Garnier helpt je het juiste reinigingsproduct te vinden voor de gemengde tot de vette huid.

Gebruik een reinigingsproduct op waterbasis
Voor een gemengde tot vette huid is het belangrijk dat je een reinigingsproduct gebruikt op waterbasis, zodat het product de natuurlijke oliën van je huid aanvult en in balans brengt. Kies zachte producten op waterbasis, zodat er niet nog meer vettigheid – zoals dus olie – ophoopt in de poriën. Garnier Micellair Reinigingswater heeft alles in huis om een gemengde huid weer in balans te brengen. De formule is speciaal samengesteld zodat deze ook geschikt is voor de gevoelige huid rondom de ogen. Het verwijdert vuil grondig en zorgvuldig en respecteert de natuurlijke stoffen die in de huid aanwezig zijn. Micellair Reinigingswater en de Micellair Reinigingsgel voor de gemengde en gevoelige huid zijn ideaal om je gemengde huid op te frissen en krijgen de glimzones zonder moeite onder controle.

Extra tips voor een gemengde tot vette huid
We hebben wat tips voor je opgesomd voor een effectieve reinigingsroutine.

Tip 1: respecteer het natuurlijke olielaagje op je huid

De huid is een levend orgaan en produceert zijn eigen speciale microben en natuurlijke oliën. Oké, misschien is jouw huid op dat vlak iets te enthousiast en draait de productie overuren, maar in plaats van deze productie te bestrijden kun je ook voor producten kiezen die gaan ‘samenwerken’ met de oliën, zoals Garnier Pure Active Micellair Reinigingswater voor de onzuivere huid.

Tip 2: gebruik speciale producten voor de vette huid
Heb je een vette huid, gebruik dan speciale beautyproducten, ontwikkeld voor de vette huid. Reinigers met een lage pH-waarde zijn zeer geschikt voor de vette huid. Een product voor een grondige reiniging is de Garnier Pure Active Charcoal 3-in-1 reiniging. Daarbij is het Garnier PureActive AHA BHA + Charcoal Anti-onzuiverheden Serum. De perfecte oplossing voor het verminderen van imperfecties, onzuiverheden, puistjes en rode vlekjes.