De beste oogcrème om voor jouw oogcontouren te zorgen | Garnier
Verzorging van de gezichtshuid Verzorging van de huid

Dé oogcrème om voor jouw oogcontouren te zorgen

Misschien klinkt oogcrème als een overbodige stap (zeker als je moe bent en gewoon snel je bed in wilt) maar dat is het echt niet. Iedereen heeft baat bij oogcrème, ook jongere mensen. De huid rond je ogen en oogleden is de dunste van het lichaam en daarom heel kwetsbaar en delicaat. Dat betekent ook dat de huid op deze plek sneller water verliest dan andere delen van je gezicht of lichaam, waardoor het gevoeliger wordt voor uitdroging. Die droogte kan ook tekenen van veroudering veroorzaken, zoals fijne lijntjes en rimpels. En nee, je kunt niet zomaar een reguliere vochtinbrengende crème als oogcrème gebruiken. De producten die je op de rest van je gezicht gebruikt, zijn niet bedoeld voor de ogen. Dat komt omdat oogproducten oogheelkundig getest zijn en bepaalde ingrediënten, die vooral geschikt en werkzaam zijn voor de oogzone, zoals cafeïne kunnen bevatten. Cafeïne helpt met name tegen donkere kringen. Kies daarom voor een product dat speciaal is samengesteld voor de ogen om irritatie te voorkomen en er alle anti-aging voordelen uit te halen. In dit artikel lees je hier alles over.

Waarom is een goede oogcrème belangrijk?

Juist omdat het gebied rondom de ogen dunner en gevoeliger is dan de huid van de rest van je gezicht. Dit is ook de reden dat de eerste tekenen van huidveroudering meestal hier zichtbaar worden. Het kan daarom wel wat extra hulp gebruiken.

Het gebied rond de ogen heeft minder talgklieren dan bijvoorbeeld het voorhoofd, de neus en de kin. De huid is dus van nature droger en kwetsbaarder dan de rest van het gezicht.

Een goede oogcrème helpt zeer specifieke problemen aan te pakken, zoals wallen, donkere kringen, hydratatie, fijne lijntjes en rimpels. Oogcrème is meestal meer geconcentreerd (wat betreft de ingrediënten) en speciaal ontworpen voor de huid rondom de gevoelige oogzone. Het wordt meestal extra uitvoerig getest om er zeker van te zijn dat het de ogen niet irriteert. Dit product is speciaal samengesteld voor de ogen en voor problemen rond de ogen, zoals fijne lijntjes, rimpels, dehydratatie en algehele droogheid.  

Waarop moet je letten bij het kiezen van een oogcrème?

Het beste kun je een oogcrème uitkiezen op basis van je huidwensen. Heb je vooral last van fijne lijntjes en kraaienpootjes? Zoek naar formules die retinol en/of peptiden gebruiken, twee bewezen rimpelbestrijders. Antioxidanten zoals vitamine C kunnen hier ook bij helpen. Donkere kringen aanpakken? Zoek verhelderende ingrediënten, zoals vitamine C, niacinamide, en cafeïne om te egaliseren en de bloedsomloop te stimuleren. Als je twijfelt, selecteer dan multitasking-formules die aan al het bovenstaande en meer voldoen. Zo haal je er zeker alles uit. Een goede oogcrème van Garnier die de huid rondom de ogen optimaal ondersteunt: Glow Booster Oogcrème met Vitamine C. Een krachtige oogcrème geconcentreerd met 4% (niacinamide, cafeïne, vitamine C* + bananenpoeder). Het ingrediënt vitamine C staat dus bekend om het laten stralen van de huid en het verbeteren van de teint. 

Welke ingrediënten helpen donkere kringen en wallen zichtbaar te verminderen?

Ingrediënten zoals hyaluronzuur, retinol, cafeïne, peptiden en vitamine C kunnen donkere kringen onder de ogen helpen aanpakken en verminderen. In het bijzonder vitamine C is een ingrediënt die een stralende glow kan geven aan het gebied rondom de ogen. Dit ingrediënt pakt ook pigmentatie en donkere kringen aan, waardoor de huid rondom de ogen er dof en levenloos kan uitzien. Vitamine C kan ook helpen bij wallen. Het is namelijk een goede collageenbooster. Het verhoogt de collageenproductie (een bouwblokje in de huid, wat onze huid stevig en veerkrachtig houdt) van de huid en bevordert de bloedcirculatie. Hierdoor voegt het een gezonde glans toe aan het gebied onder de ogen, waardoor deze er ook helderder, egaler en gezonder uitziet.

Tips voor het aanbrengen van oogcrème voor het beste resultaat

Allereerst, maak je gezicht schoon en was je handen goed. Dep de crème op de rug van je hand, als een soort verfpalet. Dompel vervolgens een vinger in de crème en gebruik die om een halve cirkel van stippen te maken, beginnend net onder het binnenste deel van je wenkbrauw en zijwaarts en omhoog bewegend langs het orbitale bot dat je oog omringt. Tik vervolgens de oogcrème zachtjes in de huid. Er wordt aanbevolen om de oogcrème aan te brengen met je ringvinger, zodat er zo min mogelijk druk op de huid ontstaat. Klop de crème vervolgens zachtjes in de huid. Wrijf het niet in, omdat dit het kwetsbare ooggebied kan irriteren en uiteindelijk irritatie kan veroorzaken en bestaande problemen eventueel kan verergeren. Tip: breng een oogcrème altijd aan voor een dagcrème.

Tips voor het vinden van de juiste oogcrème voor jouw huidtype

Het is heel simpel: kies voor een olievrije oogcrème als je een vette huid hebt. Zoek naar een hydraterende oogcrème als je huid droog is. Als je een gecombineerde huid hebt, kies dan een oogcrème die geschikt is voor zowel de vette als de droge huid. Veel oogcrèmes, zoals ook Garnier’s Glow Booster Oogcrème met Vitamine C zijn geschikt voor alle huidtypes.