Waarom vitamine C voor de huid? | Garnier
VITAMINE C 5 VITAMINE C 4

Waarom vitamine C voor de huid?

Vitamine C, je weet wellicht dat sinaasappels, paprika’s en grapefruits er rijk aan zijn. Het is goed voor je gezondheid, dus zorg vooral dat je er voldoende van binnenkrijgt. Het hoort bij een goed eetpatroon. Maar wist je ook dat vitamine C nu in veel huidverzorging zit? Met vitamine C smeren kan je namelijk een stralende huid geven. Garnier maakt bijvoorbeeld ook gebruik van de kracht van vitamine C, een pure antioxidant. En wel in de vorm van een fijne vitamine C moisturizer: Garnier formule Fresh Mix Tissue Masker met vitamine C. Waarom dit zo goed werkt als masker? Lees verder en probeer het vooral zelf. 

Beautyfeitje: ‘Vitamine C is nu heel populair in beauty omdat het ook kan helpen tegen pigmentvlekken zoals geclusterde sproetjes en ouderdomsvlekken’

Voordelen Vitamine C: het geeft je een egale huid en vermindert pigmentvlekken 
Vitamine C in een geslaagde huidformule zorgt ervoor dat je huid er egaler uitziet. Sterker nog, juist daarom is vitamine C als ingrediënt nu zo populair! Het geeft je huid een onmiskenbare vitaliteit en een mooi gloedje. Vitamine C als antioxidant neutraliseert vrije radicalen (schade afkomstig van bijvoorbeeld luchtverontreiniging) om de huidkwaliteit te bewaken. In de formules van Garnier komen de verhelderende (tegen pigmentophopingen, zoals geclusterde sproetjes en ouderdomsvlekken) én antioxidant-kwaliteiten samen. Met andere woorden: het maakt je huid mooi fris, helder en stralend als nooit tevoren. Tegelijkertijd hydrateren de formules intensief waardoor de huid ook voller en steviger oogt. Het verschil zie je al na één keer gebruik, en nog sterker na een paar weken regelmatig gebruik. 

Hydraterende combinatie verrijkt met vitamine C 
Voor Garniers sheetmasker is vitamine C gemixt met ingrediënten die verzachten. Een unieke combinatie. Zelfs de manier waarop je het maskertje opdoet is een cosmetische innovatie. Je mixt twee delen, legt het masker op de huid en laat het intrekken. Simpele ingrediënten uit de natuur + Garniers expertise + jouw eigen hand om de formule te mengen. Samen vormt het een onverslaanbaar team voor je wekelijkse huidverzorging. Zeker als je een doffe huid en pigmentvlekjes wil tegengaan. 

Beautyweetje: ‘Garniers mix-het-zelf-masker bestaat uit één deel met krachtige vitamine C, een ander deel bevat een ultra-absorberend, droog algen sheet mask’

Garniers vitamine C-masker, allereerste mix-het-zelf masker 
Dit is dus een hydraterend vitamine C-product met meerwaarde. Het maskertje bestaat namelijk uit twee verschillende delen. Het eerste deel is voorzien van een met vitamine C-verrijkte mix, het tweede deel bevat een ultra-absorberend, droog algen tissue mask. Tissue mask? Dat is in feite hetzelfde als een sheet mask, nu zeer populair. Als je een momentje hebt: doordrenk het masker (het velletje van het sheet mask) met de formule die je net hebt gemengd. Het verandert vervolgens gelijk in een gel met een veerkrachtige textuur. Verspreid het masker zachtjes over je huid en je zult zien dat het elke gezichtscontour volgt; het past perfect over je hele gezicht. Achteroverleunen maar en 15 minuutjes relaxen voor wat zelfzorg en verbluffende resultaten.  

Vitamine C als onderdeel van de perfecte huidverzorgingsroutine 
Je kunt het Fresh Mix-masker met vitamine C op zichzelf gebruiken wanneer je huid het maar nodig heeft. Bijvoorbeeld als je dierbare huid er wat dof, gedehydrateerd en vermoeid uitziet. Het masker is eigenlijk vooral ideaal om te gebruiken in combinatie met andere doeltreffende huidverzorgingsproducten. Begin met een reinigingsproduct zoals Garniers populaire Micellair Reinigingswater. Hydrateer en verhelder je huid vervolgens met het Vitamine C tissue masker en maak tot slot gebruik van een toner zoals de toner van Garnier BIO met tijm. Heerlijk!