De 3 effecten van granaatappel voor je huid | Garnier
POMEGRANATE 5 POMEGRANATE 4

De 3 effecten van granaatappel voor een stralende huid

Granaatappelpitjes zijn heel gezond: eet ze en het vormen bommetjes van antioxidanten met een positief effect op je lichaam. Een natuurlijk anti-aging superfood. Maar wist je dat de pitjes van granaatappel als ingrediënt in beautyproducten ook bijdragen aan een mooie, stralende huid? De huid is ons grootste orgaan dus deze wil je natuurlijk goed verzorgen. Granaatappel is een cadeautje van de natuur, die je helpt bij een gezonde huid. Het hydrateert en voedt de huid met micronutriënten. Micronutriënten zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden in ons voedsel voorkomen en een van de grootste voedingsgroepen die je lichaam nodig heeft. Maak kennis met granaatappel en waarom ze al sinds de oudheid bij dit ‘beauty voedsel’ zweren.  

Beautyweetje: ‘Al eeuwen staat granaatappel bekend als symbool van gezondheid, vruchtbaarheid en een gelukkig, lang leven’

Geschiedenis van de granaatappel: antioxidant voeding 
De Engelse naam voor granaatappel ‘pomegranate’ is afkomstig van het oud-Franse ‘pomme garnete’ ofwel ‘appel met zaad’. Het verhaal gaat dat granaatappels uit Iran komen, in die tijd Perzië genoemd. Een fruitsoort dat in Griekse legendes en eeuwenoude teksten werd genoemd, waaronder de Bijbel. Sommigen geloven zelfs dat niet de appel, maar de granaatappel het verboden fruit in het Hof van Eden was. Het is dan ook een prachtige vrucht om te zien, met een glansrijke reputatie. Al eeuwen staat de vrucht bekend als symbool van gezondheid, vruchtbaarheid en een gelukkig, lang leven. Het werd in verschillende culturen bovendien zelfs gebruikt tijdens bruiloftsrituelen. In 1600 voor Christus werd de granaatappel naar Egypte gebracht, waar het niet alleen populair werd als voedsel (de Farao wilde altijd granaatappel bij de hand hebben), maar het ook werd gebruikt voor medicinale doeleinden. In de afgelopen jaren is granaatappel een ‘beautytrend’ geworden, maar is dus al eeuwenlang bekend om zijn medicinale en beauty-voordelen. 

Beautyweetje: ‘Granaatappel telt tot drie keer zoveel antioxidanten als rode wijn en groene thee’

Voordelen van granaatappel voor je huid 
De granaatappel heeft een hoge dosis vitaminen en antioxidanten. Het heeft tot drie keer zoveel antioxidanten als rode wijn en groene thee, waarbij het ook drie typen antioxidanten bevat. Granaatappelsap zou ook ondersteuning bieden aan het immuunsysteem, een gezonde bloedcirculatie helpen bevorderen en slagaders helpen schoonhouden. Een hele mondvol. Gezondheidsexperts zijn er in ieder geval fan van. Voor de huid wordt granaatappel vooral gebruikt in anti-aging- en zonproducten. Het is ideaal voor zowel een droge als vette huid, pigmentvlekjes en tekenen van acné. 

3x een mooie huid dankzij granaatappel
Wat granaatappel nu precies doet voor een mooie huid? Het heeft drie werkingen die je niet wil missen bij de dagelijkse verzorging van je huid. 

Granaatappel beschermt de huid
De krachtige antioxidanten in granaatappels helpen de schade door UV-stralen, vermoeidheid en luchtverontreiniging te beperken. Hierdoor blijft de huid (langer) beschermd. Zonschade, zoals pigment- en ouderdomsvlekjes op latere leeftijd, wordt zo voorkomen. Met een granaatappel-product versla je bovendien een doffe huid.  

Granaatappel hydrateert en kalmeert de huid 
De vrucht wordt geroemd vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Neem: Garniers Hydra Bomb Tissue Masker, een masker met antioxidanten (waaronder die uit een granaatappel) die de conditie van je huid op een natuurlijke manier verbeteren en je huid een intense hydratatie boost geeft.

Granaatappel vermindert tekenen van huidveroudering 
Granaatappel helpt – met dank aan het hoge vitamine C-gehalte – namelijk het leven van cellen te verlengen die collageen en elastine produceren. Elastine en collageen helpen de huid voeden en zorgen voor de flexibiliteit van de huid. Ook worden fijne lijntjes en pigment bestreden. Resultaat? Een gezonder en jonger ogende huid. 

Wat doet granaatappel voor een droge huid? 
Eigenlijk is granaatappel geschikt voor elk huidtype. Het heeft zo’n verfijnde structuur dat het goed in de huid kan doordringen. Het verzacht een geïrriteerde, gebarsten en droge huid. Een mooie toevoeging in barre wintertijden dus. De vrucht bevat een Omega 5-vetzuur dat volop hydrateert en vochtverlies tegengaat. 

Wat doet granaatappel voor een vette of gecombineerde huid? 
Zelfs een vette huid wordt blij van granaatappelextract in de dagelijkse verzorging. Acne-gevoelige huid? Granaatappel helpt onzuiverheden voorkomen, vermindert de kans op restlittekentjes en kalmeert kleine irritaties.  

‘Het Hydra Bomb Tissue Masker mét granaatappel is niet voor niets het nummer één sheet mask in Nederland’* 

Beste huidverzorging met granaatappel
Garnier werkt met natuurlijke, pure ingrediënten waaronder granaatappel, die je terugvindt in het Hydra Bomb Tissue Masker. Niet voor niets het nummer één sheet masker in Nederland. Dit is een speciaal sheet mask, dat je op je huid laat liggen zodat de ingrediënten (waaronder granaatappel als een van de voornaamste ingrediënten uit dit masker) beter door de huid geabsorbeerd kan worden. Het masker met granaatappel-extract is geschikt voor elk huidtype. Het dorstlessende effect van dit maskertje zorgt ervoor dat je huid tot maar liefst 24 uur gehydrateerd blijft, voor een gladde, vitale en stralende huid. Verder heeft Garnier de Hydra Bomb Ultra Hydraterende Dagcrème, met een ultralichte textuur en de doeltreffendheid van antioxidanten waaronder natuurlijk granaatappel. Ook geschikt voor een gevoelige huid die (helaas!) sneller vatbaar is voor allergische reacties en irritaties. De huid kan blijven ademen en wordt volop gevoed met antioxidanten voor een heerlijk zacht, stralend babyhuidje.