Wat is BB cream? | Garnier
BB 5 BB 4

Wat is BB cream en welke is geschikt voor jouw huid?

BB cream is een lichte foundation of getinte moisturizer, maar eigenlijk nog veel meer dan dat. Je mag het wel een duizendpoot binnen huidverzorging noemen, want het biedt veel voordelen. Een stralende, gehydrateerde huid zonder make-up, een mooie basis voor als je nog make-up gaat aanbrengen. Het werkt namelijk ook als een soort primer, de basislaag voor een ander laagje make-up. Zo blijft je make-up beter zitten gedurende de dag. Waarom heb je nog geen BB-cream, vraag je je af? We leggen je eerst het hoe en waarom uit. Waarna we dieper ingaan op BB cream voor jouw huidtype- en wensen. 

Beautyweetje: ‘Egaliseren, camoufleren, verzorgen en beschermen: alles-in-één BB-cream is bijna onmisbaar geworden’

Wat doet een BB-cream?
BB staat voor Blemish Balm (vrij vertaald: Onzuiverheden Balsem) en het is vergelijkbaar met een foundation. Het egaliseert de huid, camoufleert rode vlekjes en oneffenheden én beschermt je tegen de zon. Daarnaast is het óók nog een gezichtsverzorgende crème. Ooit ontdekt door dermatologen, die BB-cream gebruikten om de huid te kalmeren en te verzachten na een gezichtspeeling of andere gezichtsbehandeling. Het werd een hype in Zuid-Korea, maar inmiddels is het een niet-te-missen product wereldwijd. In korte tijd is BB-cream onmisbaar geworden voor beautyfanaten, en eigenlijk voor iedereen die droomt van een mooie huid. 

BB-cream of foundation? 
Het is vergelijkbaar met een lichte tot medium foundation, die je het gevoel geeft van een tweede huid die egaal is. Handig aan een BB cream: deze is opbouwbaar, dus hoe meer laagjes je aanbrengt hoe meer deze dekt. De crème strijk je heel soepel uit over de huid en het voelt licht aan. Door de speciale formule ziet de huid er op een natuurlijke manier stralend uit. Een BB Cream is verrijkt met minerale pigmenten en vitamine C, voor een gezonde uitstraling. 

Beautyweetje: ‘Olievrije BB-cream met perliet, een natuurlijk mineraal uit vulkanisch gebied dat overmatig talg absorbeert’ 

Welke BB cream voor jouw huid? 
Het allerfijnste nieuws: er is voor elk huidtype een BB-cream. Ontdek de jouwe!

BB-cream voor een vette huid 
De BB-cream voor de gemengde tot vette huid is speciaal ontwikkeld voor een huid die veel talg aanmaakt (waardoor deze gaat glanzen) en snel met pukkeltjes te maken heeft. Verkrijgbaar in verschillende huidskleuren. Als je een wat glimmende huid hebt dan is dit de BB crème voor jou. Deze bevat dus geen olie en het is verrijkt met ultra-absorberend perliet. Perliet is een natuurlijk gewonnen mineraal uit vulkanische rotsen, die overmatige talg absorbeert terwijl de huid tegelijkertijd vrij blijft om te ademen. Met andere woorden: een handig hulpje om je glans de hele dag onder controle te houden.

BB cream voor een droge huid 
Een droge huid kan juist wel wat extra’s gebruiken, met een vollere textuur en hydraterende eigenschappen. Dit is de klassieker onder de BB-creams, ook geschikt voor een normale huid. Met alles-in-één werking: het hydrateert tot 24 uur lang, egaliseert, vervaagt lijntjes en imperfecties én geeft een comfortabel, niet-trekkerig gevoel. Zo combineert het alle stappen van je normale beautyroutine in één handeling.

BB cream voor een gevoelige huid
Het nieuwste onder de zon: BB Cream Naturals, met voor maar liefst 90% natuurlijke ingrediënten. Hier knapt elk huidtype van op, maar vooral een gevoelige huid zal vast blij worden van deze BB Cream. De crème is rijk aan Groene Thee-extract (een antioxidant) en Vitamine E, die je huid beschermt tegen stress van bijvoorbeeld UV. 

Anti-aging BB cream
De makers van BB-cream claimen dat het een alleskunner is, maar helpt het dan ook een rijpere huid? Het is een langhoudende formule die ook lijntjes vervaagt en de huid helpt verstevigen. Met behulp van natuurlijk grapefruit-extract en anti-aging ingrediënt Pro-XylaneTM. 

Hoe gebruik je BB-cream?
Een BB-cream is zo gemakkelijk in gebruik dat je ’s ochtends razendsnel klaar bent! Volg de volgende stappen om je BB-cream perfect aan te brengen: 

Stap 1 BB-cream: 
Reinig je huid voor het aanbrengen.

Stap 2 BB-cream:
Smeer de BB-cream op dezelfde wijze als je normale dagcrème.

Stap 3 BB-cream:
Reinig je huid ’s avonds met een reinigingsproduct waarmee je ook de BB-cream verwijdert en breng daarna je normale nachtcrème aan.

Extra beautytip: 
Schroom niet een extra laagje aan te brengen voor extra dekking.