8 skin care tips voor een mooiere huid | Garnier
8 TIPS 5 8 TIPS 4

8 skin care tips voor een mooiere huid

Iedereen heeft goede huidverzorging nodig. Maar wat betekent dat eigenlijk, goede skin care? Dat hangt af van je huidtype van droog tot gecombineerd en vet. Máár er zijn een aantal universele tips die je huid altijd blij maken en daardoor doen stralen. Wist je dat een paar kleine aanpassingen in je verzorgingsroutine al een wereld van verschil kunnen maken? Begin er maar eens een maandje mee en na 30 dagen zie je vast verschil. Laat staan over 10 jaar. Een bekende uitspraak van Coco Chanel over beauty: ‘De natuur geeft je het gezicht dat je hebt op je twintigste. Het leven vormt het gezicht dat je hebt op je dertigste. Maar op je vijftigste krijg je het gezicht dat je verdient.’ Hierbij speelt een gezonde levensstijl én verzorging een rol. Ben je gek op make-up en draag je er graag veel van? Weet je precies wat een ingrediënt zoals houtskool doet voor je huid of ben je een minimalist? De volgende 8 huidverzorgingstips helpen jou om er altijd op je best uit te zien. 

Wist je dat: ‘Vermijd het uitknijpen van puistjes waardoor ontstekingen of zelfs een littekentjes op de loer liggen’

Huidverzorging tip één: verwijder puistjes niet zelf 
Het lijkt een open deur, maar is je huid je lief dan blijf je van pukkeltjes en mee-eters af. Vieze nagels, en daar zit sneller vuil onder dan je denkt, werken ontstekingen in de hand. Met andere woorden: de onzuiverheid raakt geïrriteerd en besluit daardoor nog langer te blijven hangen. Knijpen zorgt er bovendien voor dat je kans loopt op restlittekentjes. Is de schade groot genoeg dan kunnen deze littekens blijvend zijn, maar meestal hebben we het over kleine rode of bruine verkleuringen. Toch ben je ook die waarschijnlijk liever kwijt dan rijk. Je kunt van alles doen om een onzuivere huid te behandelen. Nummer één advies: goed reinigen zodat mee-eters en puistjes zo snel mogelijk van zichzelf verdwijnen met Garniers 3-in-1 Pure Active Reiniging met houtskool

Wist je dat: ‘Van zonlicht kunnen je onzuiverheden alleen op korte termijn wat minder lijken, maar uiteindelijk richt het juist schade aan’ 

Huidverzorging tip twee: waarom zonbescherming belangrijk is  
Er gaat een hardnekkige mythe rond dat fel zonlicht je pukkeltjes uitdroogt en ze daardoor vermindert. Helaas klopt dit niet helemaal. Ja, op de korte termijn kunnen je onzuiverheden erdoor verminderen, maar de UV-schade op de lange termijn zal je puistjes eerder verergeren. Wat er bovenal gebeurt met zonnestralen: het droogt je huid uit. Dehydratatie is niet goed voor een droge huid, want je krijgt er extra lijntjes door. Een vette huid wordt er trouwens ook niet beter op. Zodra je lichaam namelijk een signaal afgeeft dat het vocht te kort komt, wordt er extra talg aangemaakt. Resultaat: juist weer een heel glimmend huidje. Elke dag een SPF smeren is cruciaal, zelfs met een wolkje aan de lucht en in de winter. Een fijne tip is ook BB-cream een geweldige alleskunner. Met onder meer bouwbare dekking, SPF én verzorging in één. 

Beautytip: ‘Maak je make-up kwasten regelmatig schoon met bijvoorbeeld babyshampoo om irritaties en onzuiverheden te voorkomen’ 

Huidverzorging tip drie: waarom exfoliëren belangrijk is 
Voor het bereiken van een stralende huid staat exfoliëren toch wel op nummer één. Een verzorgingsproduct met exfoliërende ingrediënten werkt als een milde scrub. Met exfoliëren verwijder je dode huidcellen. Zo kan een verse aanvoer huidcellen zich laten zien. Op dat vernieuwde huidje kunnen huidverzorgingsproducten zoals moisturizers beter inwerken. Toch wil je ook niet overdrijven, want dan kan een exfoliator leiden tot roodheid, irritatie en zelfs pukkeltjes. Kies dus een exfoliator voor jouw huidtype en houd het bij maximaal drie keer per week. Het liefst bouw je het gebruik van een exfoliator geleidelijk op. Laat je huid wennen. 

Huidverzorging tip vier: kies de juiste verzorging
Je kunt er niet omheen, het is belangrijk om huidverzorging op maat te kiezen. Verzorging speciaal voor jouw huidtype inderdaad. Of je huid nu droog, gemengd of gevoelig is. Per huidtype bestaan er ook een aantal stappen, van een bepaalde crème tot micellair water, die je niet wil overslaan. Verdiep je hier vooral in. 

Huidverzorging tip vijf: was je make-up kwasten 
Je kunt nog zo goed je gezicht reinigen, maar ga je elke dag in de weer met vuile make-up kwasten dan helpt dit je huid niet. Het is als dweilen met de kraan open. Zo masseer je het vuil ’s ochtends juist ín je gezicht. Voor je het weet raakt je huid verstopt en zie daar: een puistje. Vergeet daarom je kwasten en penseeltjes niet regelmatig een goede schoonmaakbeurt te geven. Maak foundation kwasten liefst eens per week schoon, oogpenseeltjes twee keer per maand. Met bijvoorbeeld babyshampoo. 

Beautytip: ‘Kies voor een zijden kussen, dat zo min mogelijk wrijving geeft zodat je minder snel slaaplijntjes krijgt in je gezicht en decolleté’

Huidverzorging tip zes: vervang je kussensloop 
Het is eigenlijk net zoals met die make-up kwasten: komt je huid dagelijks met vuil in aanraking dan wordt deze er niet mooier op. Al maak je je huid voor het slapengaan nog zo netjes schoon. In de nachtelijke uren zweet je hoe dan ook. Niks om je zorgen over te maken, want juist ’s nachts is de huid hard bezig om zichzelf te herstellen. Toch gaan vuilresten in je kussen zitten. Verwissel je kussen daarom met regelmaat. Wie het echt goed wil doen: kies voor een zijden kussen. Dit geeft minder wrijving en daardoor krijg je minder snel slaaplijntjes in je gezicht en je decolleté. 

Huidverzorging tip zeven: sporten zonder make-up  
Als je gaat sporten dan gaan je poriën openstaan. Een natuurlijke detox van je huid, maar hierdoor kan achtergebleven foundation ook in je poriën kruipen. Gooi liever wat micellair water in je sporttas, zoals een handzaam mini-formaat micellair zuiveringswater. Hiermee verwijder je in één klap alle vuil, talg en make-up van je gezicht. Een goede voorbereiding is het halve werk.  

Huidverzorging tip acht: drink genoeg water
We hebben al uitgelegd waarom dehydratatie geen enkel huidtype goed doet. Een dagelijkse dorstlesser is dus belangrijk. Je kunt hiervoor moisturizers gebruiken, maar zorg ook dat je voldoende drinkt. Minimaal 1,5 liter water per dag. Dat doet je huid pas echt stralen.