Welke huidverzorgingsproducten zijn geschikt voor mijn huidtype? | Garnier
PASSEN 5 PASSEN 4

Welk huidtype heb ik en welke huidproducten kan ik het beste gebruiken?

We willen graag een gezond uitziende huid, maar helaas worden we daar niet allemaal mee geboren. Hoe zorg je er nou voor dat je huid er altijd op haar best uitziet? Het begint bij het ontdekken welk huidtype je hebt. Van daaruit kijk je verder naar welke verzorging het beste bij jouw huidbehoeften aansluit.

Dit zijn de 5 belangrijkste huidtypen en zo verzorg je ze
De huid is te verdelen in verschillende huidtypes: de normale, gevoelige, droge, vette en gemengde/gecombineerde huid. Bekijk hieronder welke omschrijving het meeste van toepassing is op jouw huid om erachter te komen welk huidtype jij hebt. 

Heb jij weinig/geen imperfecties en een egale teint?

Dan heb je geluk, jouw huidtype is 'normaal'. Poriën zijn niet of nauwelijks zichtbaar en je huid voelt glad en stevig aan. Jouw huid heeft waarschijnlijk weinig extra's nodig qua verzorging, maar ook voor de normale huid is reiniging en hydratatie wel belangrijk. 

Voelt jouw huid strak en trekkerig?
Dan heb je waarschijnlijk een droge huid. Mensen met een droge huid hebben ook vaak last van huidschilfers en de huid ziet er vaak een beetje dof uit. Het belangrijkste advies voor de droge huid is: hydrateren. Een droge huid snakt naar een vochtinbrengende crème. 

Glimt je huid, heb je last van puistjes en zijn je poriën duidelijk zichtbaar?
Grote kans dat je dan te maken hebt met een vette huid. Er wordt bij dit huidtype veel talg aangemaakt, wat ervoor zorgt dat je huid vettig aanvoelt en er snel glimmend uitziet. Het is bij de vette huid vooral belangrijk om de huid 2x per dag intens te reinigen. 

Heb je wel eens last van een glimmend voorhoofd of een glimmende neus en/of kin?
Dan is jouw huid waarschijnlijk een mix van een droge en vette huid. Dit noemen we een gecombineerde of gemengde huid. Je huid heeft kenmerken van beide huidtypen, de T-zone, dat zijn je voorhoofd, neus en kin zijn wat vetter, maar de huid op je wangen is dan bijvoorbeeld weer droog en schilferig. Gelukkig zijn er speciale verzorgingsproducten voor zo'n gemengde huid, die zowel voor voldoende vocht zorgen als de vettere delen matteren. 

Reageert jouw huid snel en heftig op bepaalde producten?

Dan heb je vast een gevoelig huidtype. Kies bij een gevoelige huid liever voor een gezichtsverzorging met milde ingrediënten die zacht zijn voor je huid. Hieronder kun je lezen welke producten van de Garnier BIO-lijn geschikt zijn voor jou. 

Er is een plantaardig ingrediënt voor elk huidtype
Voor de Garnier BIO lijn grijpen we terug naar de kracht van de natuur. We hebben uit honderden ingrediënten een selectie gemaakt van de meest krachtige planten. Elk ingrediënt staat bekend om specifieke voordelen die perfect matchen met de verschillende huidtypes. 

Heb je een gemengde of vette huid: ga voor verzorgingsproducten met tijm en citroengras.
Tijm  is het perfecte ingrediënt voor zowel de gemengde als de vette huid. Tijm staat bekend om de zuiverende eigenschappen. Ook essentiële citroengras olie werkt verfrissend en kun je bij een vette en gecombineerde huid gebruiken. 

Droge en gevoelige huid heeft baat bij arganolie
Argan staat bekend om de voedende eigenschappen. Dat maakt het geschikt voor de droge en gevoelige huid. 

Lavendel en korenbloem: geschikt voor elk huidtype
Essentiële lavendelolie is multi-inzetbaar. Je kunt deze essentiële olie zelfs voor de meest gevoelige huid gebruiken. De producten met lavendel hebben revitaliserende eigenschappen. Uitermate geschikt voor anti-age werkingen.  Ook korenbloem is mild genoeg om voor elk huidtype te gebruiken. Korenbloem water werkt vooral verzachtend.