Alles over granaatappel in beauty | Garnier

WAT IS GRANAATAPPEL?

Klein maar krachtig, dat is granaatappel. De rode vrucht met zijn juweelvormige pitjes. Die zaadjes mogen ieniemienie zijn, granaatappelpitjes barsten van de voedingstoffen en ze dienen zelfs als antioxidant. Gemakkelijk om die schil open te breken en wat granaatappelpitjes over een salade te strooien als heerlijke en voedingsrijke toevoeging. Het is hiernaast ook een aanrader in huidverzorging. De granaatappel is een gangbare fruitsoort in vele culturen wereldwijd. Het kwam ook veelvuldig terug in eeuwenoude Griekse mythes en religieuze denksystemen. Ontdek in dit artikel meer.

Sinds de oudheid wordt granaatappel gebruikt door het hele Midden-Oosten en rondom de Middellandse zee. Voor de oude Grieken stonden granaatappels symbool voor overvloed en rijkdom. Onder de eerste Christenen werd het symbool van de granaatappel verwerkt in kunst – het representeerde het begin van het leven en de macht over leven en dood. De fruitsoort wordt al jaren geprezen voor zijn betekenisvolle krachten. Granaatappel wordt geperst en gedronken als smakelijk sap, met een hoog antioxidanten-gehalte. Er wordt ook wel olie uit de pitten geperst en rechtstreeks op de huid aangebracht. Granaatappels zijn in vele vormen goed voor de gezondheid. In veel gezond fruit worden drie soorten polyfenol gevonden: tannine, anthocyanine en alginezuur. In granaatappelsap zijn ze extra sterk.

Wist je dat: 'Granaatappel zit vol vitamine C dat voor een elastische huid en gelijkmatige huidskleur zorgt'

Granaatappel 3
Granaatappel 4

WAT DOET GRANAATAPPEL VOOR JE HUID?

We hebben het al gezegd: granaatappelzaadolie wordt al eeuwenlang op het gezicht gesmeerd. Met reden, want deze olie van de granaatappel kan de huid jeugdig laten lijken. Hoe dat zo? Granaatappelzaadolie bezit bepaalde zuren die helpen bijdragen aan de collageenproductie. Collageen is als een soort bouwblokje, een stof die voor een stevige, elastische huid zorgt. Punisch zuur uit granaatappel helpt de afbraak van collageenvezels te verminderen. Terwijl vitamine C zorgt voor een elastische huid en gelijkmatige huidskleur. Dankzij de vitamine C kan granaatappelsap ook helpen ruwe en schilferige plekken verminderen. De huid voelt zachter aan en lijkt stralender.

Wist je dat: ‘De antioxidanten die ook in granaatappelzaadolie voorkomen, ondersteunen een gezonde bloedcirculatie, en daardoor ook haargroei!’

WAT DOET GRANAATAPPEL VOOR JE HAAR?

Het punische zuur in granaatappelzaadolie doet dus wonderen voor je teint, maar het kan je ook helpen aan glanzend haar! De antioxidanten in de olie ondersteunen een gezonde bloedcirculatie, die de haargroei bevordert. Wie wil dat nu niet.

Granaatappel 5