Beste reiniging voor een acne-gevoelige huid | Garnier
Handen met houtskool Handen met houtskool

De beste reiniging voor een acne-gevoelige huid

Een huid gevoelig voor acne krijgt vaak te maken met puistjes en mee-eters. Je bent trouwens wel een geluksvogel als je vrijwel nooit last hebt van mee-eters, want dit is bijna onvermijdelijk. Af en toe ziet iedereen in de spiegel weleens een verstopte porie. Gelukkig kun je veel aan mee-eters en aan een huid gevoelig voor acne doen. Heb je je weleens overweldigd gevoeld door de gigantische hoeveelheid gezichtsreinigers op de markt? Als je niet zeker weet welke te kiezen voor een acne-gevoelige huid helpen wij je graag uit de brand. Lees verder om te ontdekken hoe je je huid binnen een mum van tijd kunt verbeteren en kunt voorkomen dat onzuiverheden steeds terugkeren. 

Wist je dat: ‘Een combinatie van de zuiverende en natuurlijke ingrediënten salicylzuur en zink gaat bacteriën tegen en reguleert olie’

Beste tip tegen acne-onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes 
Laten we vooral bij de basis beginnen: niet plukken aan of knijpen in je huid! Dit irriteert een onzuivere huid en verergert het probleem alleen maar. Je kunt beter voor een goede verzorgingsroutine kiezen, waarbij je mee-eters ook weg-scrubt met een exfoliator. Met exfoliëren week je dode huidcellen van het oppervlak. Ontdek bijvoorbeeld het nieuwe Garnier PureActive AHA BHA + Charcoal Anti-onzuiverheden Serum. De perfecte oplossing voor het verminderen van imperfecties, onzuiverheden, puistjes en rode vlekjes. Dit serum bevat de optimale mix aan ingrediënten om de huid met neiging tot acne te bestrijden!

Afspoelbare gel wash: voor dagelijks gebruik 
Wil je de huid dagelijks goed schoonhouden dan is een natuurlijke reiniger in gel-formule een goede optie. Reinigingsgels helpen je af te komen van ophopingen (door talg en vuil) die kunnen leiden tot pukkeltjes en imperfecties. Gels bedoeld voor jouw huidtype of huidprobleem geven je poriën een milde, maar diepe reiniging én zijn gemakkelijk af te spoelen. Erna voelt je huid fris en brandschoon aan. Garniers Pure Active Reinigingsgel bevat zuiverend salicylzuur en zink, die samen bacteriën tegengaan en olie reguleert die anders pukkeltjes in de hand werkt. Hoor je alarmbellen door het ‘zuur’ in salicylzuur? Geen zorgen, als onderdeel van de Pure Active-formules is dit natuurlijke ingrediënt veilig om te gebruiken op zelfs een zeer gevoelige, reactieve huid.  

Beautytip: ‘De oplossing voor mee-eters: maak je huid elke dag goed en grondig schoon en haal het vuil uit je poriën met extra reinigende producten zoals een masker of een (neus)strip.

Exfoliërende scrub: om overtollig talg te verwijderen 
Een overmaat aan vuil, olie en talg kan poriën van de huid verstoppen en mee-eters en pukkeltjes veroorzaken. Een exfoliërende scrub trekt de vervuilende stoffen eruit en verwijdert dode huidcellen plus extra vuil van het huidoppervlak. Je kunt ook het Peel-Off Masker of Neusstrips met Charcoal proberen om zachtjes onzuiverheden kwijt te raken die je poriën kunnen blokkeren. De strips leg je over probleemzones, bijvoorbeeld een neus met veel mee-eters. Deze klampen zich dan vast aan het vuil in je poriën. Zo trekken die strips zachtjes je poriën leeg. Dit is weliswaar pas een eerste stap. Zodra je mee-eters geleegd zijn en je poriën open kunnen ze namelijk weer verstopt raken. Sla een goede schoonmaakbeurt – ook ’s avonds laat na een feestje – dus nooit over.

Beautyweetje: ‘Ben je een minimalist op beautygebied? Dan is het 3-in-1 huidproduct voor een onzuivere huid met houtskool perfect voor jou’ 

3-in-1 product: voor een simpele huidverzorgingsroutine
3-in-1 producten bieden het beste van twee, drie werelden. Pure Active Intense Charcoal 3-in-1 bestaat uit een face wash om de huid te zuiveren en te reinigen, een scrub om te exfoliëren, waarmee je dieper op de poriën kunt inwerken en het masker dat een ideale afsluiter is om de huid te matteren en de uitstraling van je huid te verbeteren. Als je een minimalist bent op beautygebied dan is dit huidproduct perfect voor jou. Volg deze drie stappen met regelmaat en je kunt mee-eters grotendeels voorkomen. Welkom, helder, glad en gezond velletje. Houtskool, ofwel charcoal, is trouwens een natuurlijk en effectief ingrediënt in de strijd tegen mee-eters. 

Micellair reinigingswater: om je huid uit te balanceren 
Een vette huid kan gevoelig zijn voor puistjes en imperfecties. Daarom hebben veel mensen met een vette huid de neiging om naar uitdrogende formules te grijpen. Wacht daar even mee! Want helaas, hoe droger je huid wordt hoe meer talg geproduceerd wordt als tegenreactie, waardoor het probleem verergert. Micellair water is een fantastische optie; het balanceert je huid uit zonder deze uit te drogen.