De meest populaire zwarte haarkleuren | Garnier
17 950x543 17 768x432

De 6 meest populaire zwarte haarkleuren

Er is een heel palet aan zwarte nuances, waardoor er altijd een zwarte haarkleur bij je past. Blauw, violet of kersen: dit zijn de 6 meest gekozen tinten.

De 6 meest populaire zwarte haarkleuren
Zwart haar is de donkerste haarkleur en ook de meest opvallende. Het lijkt misschien een eenvoudige tint, maar er is een heel palet aan zwarte kleurnuances, waardoor jij je zwarte haarkleur kunt personaliseren. Er bestaan veel verschillende subtiliteiten tussen zwarttinten. Natuurlijk ogende zwarttinten of juist koele zwarttinten, ze maken de beslissing om je haar zwart te kleuren nog leuker. In dit artikel lees je alles over de keuzes voor zwarte haarkleuring voor thuis.

Zachte zwarte haarkleur
Als je de voorkeur geeft aan een natuurlijke uitstraling, is zacht zwart, een bijna zwarte tint, de juiste tint. De haarkleur bevindt zich net aan de rand van het bruin-zwarte spectrum. Deze haarkleur past goed bij warme en donkere huidtinten. Qua make-up passen hier het beste natuurlijke tinten bij, zoals subtiele roze en nudetinten.
DIY haarkleur voor thuis: Olia 2.0 - Midnight.

Natuurlijke zwarte haarkleur

Voor een diepe haarkleur die er nog steeds uitziet alsof het je aangeboren kleur kan zijn, kies je voor een natuurlijke gitzwarte haarkleur. Je natuurlijke glans komt bij deze tint nog steeds naar voren. In deze verf zit een koele kleurnuance. Bij een huid met een warme ondertoon en/of een getinte of donkere huid staat zwart haar prachtig. Daarnaast kun je met een lichte, koele huidtint en lichte ogen deze zwarte kleur overwegen als je op zoek bent naar een harde uitstraling. Nachtzwart haar past goed bij cat eye oogmake-up en een klassieke rode lipstick. 
DIY haarkleur voor thuis: Olia 1.0 - Nacht Zwart.

Reflecterende blauwe zwarte haarkleur
Deze zwarte haartint met ultra reflecterende blauwe tinten is een opvallende manier om je haarkleur te accentueren. In bepaald licht zal de kleurnuance van zwart naar diepblauw gaan. Dit werkt het beste met een koele huidtint en is vooral flatterend in combinatie met roze blush op de wangen en roze lippen. Combineer deze look met zilveren sieraden om de  blauwe ondertonen naar voren te brengen of gouden sieraden om warmte toe te voegen.
DIY haarkleur voor thuis: Nutrisse Crème 2.1 - Diep Blauwzwart.

Diep rood donkerbruin

Donker roodbruin haar staat vaak erg goed. Varieer tussen een zachte zwarte haarkleur en warme, reflecterende, rode tinten. Als je een medium tot donkere huidtint hebt, zal deze haarkleur – ongeacht wat je oogkleur is - de warmte in je huidtint brengen. Om deze look af te maken, kies je voor donkere wenkbrauwen en roze of paarse lippenstift.
DIY haarkleur voor thuis: Nutrisse Crème 3.6 – Dieprood Donkerbruin.

Kersen zwarte haarkleur
Kies voor een gedurfde haarkleur die zulke rijke rode kleurpigmenten heeft, dat hij bijna zwart is. Deze haarkleur lijkt zwart en de andere keer violet, net hoe het licht erop schijnt. Kersenzwart is perfect voor iedereen die wil opvallen. Deze kleur valt goed te combineren met een krachtig omlijnde lip of een trendy matte lipstick. 
DIY haarkleur voor thuis: Nutrisse Ultra Color 2.60 - Kersen Zwart.

Bruin zwarte haarkleur
Bij natuurlijke brunettes ziet deze diepe, donkere haarkleur er geweldig uit. Het is de diepste donkerbruin. Deze warme tint zitten tussen een bruine en zwarte haarkleur in. Draag er gouden sieraden en glinsterende bronzer bij om het geheel af te maken.
DIY haarkleur voor thuis: Olia 3.0 - Donkerbruin.