De 17 meest populaire bruine haarkleuren | Garnier
16 950x543 16 768x432

De 17 meest populaire haarkleuren

Op zoek naar de beste bruine haarverf? Er zijn veel bruine haartinten: karamel, toffee, honing, goud, mahonie, koper. Dit zijn de meest gekozen bruine kleuren.

De 17 meest populaire bruine haarkleuren

Een bruine haarkleur is enorm veelzijdig. Of je je haar lichter wilt maken, een nieuwe kleurnuance wilt geven of dieper bruin wilt maken, er is een bruine haarkleur voor iedereen. De tinten variëren van warm, koel tot neutraal: karamel, toffee, chocolade, mahonie en honing... Met zoveel haarkleuren om uit te kiezen, vraag jij je misschien af hoe je de juiste bruintint kiest? Wij helpen je op weg met de meest populaire bruine kleuren.

Lichtbruin haar

Lichtbruine haarkleur
Lichtbruin haar is reflecterend genoeg om de kleur na te bootsen waarmee je bent geboren. Deze zachte tint werkt op elk moment van het jaar en staat goed bij alle huidtinten. Of je nu een natuurlijke blondines of een donkere huidskleur hebt, lichtbruin kan altijd en is te combineren met alle kleuren van de regenboog. 
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Nutrisse Crème 5.0 Lichtbruin.

Goudbruine haarkleur
Voor iedereen die een brunette wil blijven met wat extra warmte, kiest voor een goudbruine kleur. Als je een warme ondertoon hebt (denk aan een perzikkleurige huid) en hazelnootkleurige ogen of bruine ogen met gouden spikkels, zal goudbruin haar je een sunkissed look geven. 
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Nutrisse 5.3 Licht Goudbruin.

Gouden honing bruine haarkleur
Waarom kiezen tussen blond en brunette? Kies voor het beste van twee werelden met een lichte goudbruine kleur. Deze warmbruine haarkleur is een mix tussen lichtbruin en donkerblond.  
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Olia 6.3 Donker Goudblond.

Kaneel haarkleur

Deze ‘spicy’ haarkleur voegt een scheutje koper toe om een warm haarkleureffect te creëren. Het koper brengt de kleur naar voren in groene, bruine ogen. Vooral wanneer het wordt gedragen met nude lippenstift geeft dit een natuurlijke look.
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Nutrisse Crème 5.4 Koperbruin.

Karamelbruine haarkleur
Karamelbruin heeft zowel goud als mahonie in zich. Het is een warme bruintint die doet denken aan de herfst. Dit is een geweldige keuze voor mensen met een warme huidstint - vooral een olijfkleurige huid.
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Olia 5.3 - Licht Goudbruin.

Toffee bruine haarkleur
Toffee bruin is een warme, bronzen haarkleur. Het is een aanvulling op natuurlijk warme huidtinten en oogkleuren van groen tot bruin. Make-up tip: gebruik voor een verfijnde look een bijpassende warme bruine eyeliner en zilveren oogschaduw.
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Nutrisse Crème 5.3 – Licht Goudbruin.

Neutrale bruine haarkleur
Neutraal bruin is de perfecte balans tussen gouden en astonen voor een haarkleur die deels warm en deels koel is. Zonder een bepaalde toon af te geven, is het nog steeds glanzend. Een natuurlijke haarkleur kan een zachte, gouden ondertoon hebben, dus 'neutraal' en 'natuurlijk' zijn twee verschillende kleuringen.
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Olia 5.0 - Lichtbruin.

Middenbruin

Brons bruine haarkleur
Brons bruin haar heeft metallic reflecties in zich, waardoor het mooi glanst. Deze haarkleur combineert zowel gouden als rode tinten voor een innovatieve, trendy look. Qua make-up past hier van alles bij, maar doordat je haar zo stralend is, kun je je make-up lekker rustig houden. 
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Olia 4.8 - Mocha.

Kastanjebruine haarkleur
Een kastanjebruine haarkleur is een subtiele, prachtige kleur. Het heeft warme, roodachtig gouden tinten in zich. Deze kleur staat prachtig bij iedereen met bruine of groene ogen. Een kastanje kleur complementeert vrijwel elke huidtint, dus je kan hier eigenlijk niet mee mis gaan.  
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Nutrisse Crème 4.5 Mahoniebruin.

Asbruine haarkleur
Een asbruine haarkleur geeft je haar een koele uitstraling. Vooral als je een koele ondertoon in je huid hebt en groene, grijze of blauwe ogen, dan staat asbruin je geweldig. Maak je look af met zilveren sieraden of een opvallende kleur lipstick om je nieuwe haarkleur goed uit te laten komen.
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Olia 4.15 IJs-Kastanje bruin.

Natuurlijke bruine haarkleur
Streef je naar een natuurlijke haarkleurschaduw die net wat rijker oogt? Een natuurlijke tint laat een zachte, gouden nuance doorschijnen. Perfect voor het bedekken van grijs haar of om het haar glanzend te houden. Deze tint is een fijne aanvulling op je natuurlijke huidstint.
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Olia 5.3 Licht Goudbruin.

Middenbruine haarkleur

Een van de meest veelzijdige haarkleuren, middenbruin, is een eenvoudige, rijke kleur die bij bijna iedereen werkt. Geschikt voor blondines die diepte aan hun look willen toevoegen, tot roodharigen die een wat meer neutrale haarkleur willen. Bruin is een basiskleur voor brunettes die iedereen eens zou moeten proberen. 
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Olia 4.0 - Middenbruin.

Donkerbruin


Mahonie bruine haarkleur
Mahoniebruin voegt een rode nuance aan donkerbruin haar toe. Het is een verrijkende haarverf voor iedereen met een koele of warme huidstint. Mahonie haalt het beste in een diepbruine kleur naar boven en ziet er geweldig uit met een dieprode lippenstift.
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Nutrisse Crème 4.5 Mahoniebruin.

Roodbruine haarkleur
Hoe kun je een vleugje levendigheid toevoegen aan bruin haar? Voeg roodachtige tinten toe voor een rijke haarkleur met een herfstgevoel. Roodbruine haarverf is perfect voor iedereen met lichte ogen en een gele ondertoon in de huid. Creëer een oogverblindend effect met glinsterend gouden make-up of make-up in aardetinten. 
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Nutrisse Crème 4.6 Dieprood Middenbruin.

Donkere platinabruine haarkleur
Een koele, platinabruine kleur is zelfs voor brunettes mogelijk. Deze bruintint heeft een metallic glans in zich en werkt goed bij lichte huidtinten. Omdat deze verf een enorme glans in zich heeft, combineert deze haarkleur goed met een matte lippenstift.
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Olia 4P – Donker Platinum Bruin.

Donkerbruine haarkleur
Een donkerbruine haarkleur laat je ogen extra stralen, ongeacht of je nu blauwe, groene, of bruine ogen hebt. Het is een klassieke, verfijnde donkerbruine haarkleur die ideaal is voor bijna elke make-uplook.
DIY thuis Haarkleur: Garnier Olia 4.0 - Bruin.

Donkere chocolade haarkleur
Pure chocolade is misschien al een van je favoriete dingen, dus stel je eens voor hoe donkerbruin eruit zou zien en aanvoelen als een haarkleur. Als je een warme ondertoon of olijfkleurige huid hebt, maakt deze kleur je look nog rijker. Aanvullende make-up kleuren die hier goed bij passen zijn gouden en oudroze tinten. 
DIY haarkleur voor thuis: Garnier Olia 3.0 - Donkerbruin.