Tips om je haar zwart te verven | Garnier
11 950x543 Lachende vrouw met krullend zwart haar

3 tips voor zwart geverfd haar!

Denk je er over na om je haar zwart te verven? Een prachtige haarkleur! Voor je begint met het thuis kleuren van je haar is het verstandig om rekening te houden met deze 3 tips.

3 dingen die je moet weten voordat jij je haar zwart kleurt
Droom jij ervan om gitzwart haar te hebben? Zwart haar is een prachtige, maar gedurfde kleur die opvalt en laat zich makkelijk combineren met accessoires en kleding. Maar welke toon zwart kies je? Een paar kleuradviezen om in gedachten te houden voordat jij je haar zwart gaat verven. 

Er is meer dan één tint zwart
In tegenstelling tot wat je misschien dacht, is er niet maar één kleur zwart. Een permanent zwarte haarverf bestaat in veel verschillende nuances. Variërend van zwart met een chocoladebruine gloed tot diepzwart met een paarse of blauwe nuance. Het kiezen van de juiste kleur zwart hangt af van jouw natuurlijke haarkleur. 

Heb je een getinte huid? Dan is Garnier Olia 2.0 Midnight een complementaire kleur. Voor de donkere huid is een middenbruine, donkerbruine of zwarte haarkleur mooi. Garnier Olia 1.0 Nacht Zwart complementeert de huid en is hiervoor een goede keuze. 
Bij een warm huidtype met een gouden of perzikkleurige ondertoon is het verstandig om weg te blijven van de warmere haarkleuringen. Bij een lichte huid staat Garnier Nutrisse 3 Donkerbruin erg mooi. Voor mensen met een getinte huid is Garnier Nutrisse 2.1 Diep Blauw Zwart een mooie optie.
 
Je haar kun je onbeperkt donkerder verven met permanente haarverf
Dankzij wetenschappelijke innovaties zijn semi-permant zwarte en permant zwarte haarverf effectiever en voedender dan ooit tevoren. Met de haarkleuringen Garnier Olia en Garnier Nutrisse Crème kun je het haar onbeperkt donkerder verven. Garnier Olia is verreikt met 60% oliën die het haar tijdens het verven ook voeden.

Hoe verzorg jij je zwarte haar? 

Net als bij iedere geverfde haarcoupe, heeft ook jouw pas geverfde zwarte haar wat aandacht nodig om er geweldig uit te blijven zien. Gebruik een beschermende shampoo en conditioner, zoals Loving Blends Honing Goud, om je haar gezond en gehydrateerd te houden. Een haarmasker geeft je haar dat extra beetje verzorging en zorgt voor een intensieve voeding in de haarvezels. Hierdoor blijft je haar er glanzend en glad uitzien.