Breekbaar haar? 6 tips om het te verzorgen | Garnier
Jonge vrouw met lang golvend haar 10 768x432

Zeg maar 'dag' tegen breekbaar haar met deze haarroutine!

Breekbaar haar is broos en beschadigd. Het goede nieuws is dat je door het volgen van een paar simpele haarverzorgingstips die broosheid kunt bestrijden en je lokken nieuwleven in blazen. Hieronder staan een aantal stappen voor je haarroutine om breekbaar haar voorgoed vaarwel te zeggen.

Stap 1: Wassen
Niet iedere shampoo is geschikt voor jouw haartype. Begin met een shampoo en conditioner die speciaal zijn ontwikkeld om het haar te versterken en te beschermen, zoals de Loving Blends Honing Goud productlijn. Dit recept bevat: revitaliserende royal jelly voor het versterken van het haar, bijenbalsem, dat bekend staat om zijn reinigende werking en honing voor de zachtheid en om het haar te voeden. 

Stap 2: Wees voorzichtig met nat haar
Je haar is het meest kwetsbaar wanneer het nat is. Gebruik na het wassen een brede kam om te voorkomen dat je tijdens het kammen aan het haar trekt. Wikkel het haar in een microvezel handdoek om overtollig water voorzichtig uit het haar te knijpen. 

Stap 3: Neem een verstevigende leave-in cream of haarserum 
Oliën, crèmes en serums bieden beschermen tegen de elementen, gebruik daarom na het wassen van het haar een herstellend product. De Loving Blends Honing Goud leave-in cream is een herstellende en voedende crème die je niet hoeft uit te spoelen. De leave-in cream laat het haar zacht aanvoelen, waarna het gemakkelijk in model te brengen is. 

Stap 4: Laat het haar afkoelen
Hitte is een belangrijke oorzaak van een slechte haarconditie. Voorkom het gebruik van verhitte haarstylingtools daarom zoveel mogelijk. Heb je toch een krultang, stijltang of föhn nodig, zet het apparaat dan op de laagste hittestand en gebruik vooraf een hittebeschermend product dat het haar voorbereidt op de warmte. 

Stap 5: Een wekelijkse intensieve behandeling
Het 1 tot 2 keer per week aanbrengen van een haarmasker kan breekbaar, broos haar intens voeden. Het herstellende haarmasker Loving Blends Honing Goud herstelt en voedt het haar diep tot in de puntjes, en maakt het intens zacht. 

Stap 6: Houd uv-straling op afstand
Herhaaldelijke blootstelling aan de uv-straling van de zon kan, zelfs in de winter, schade veroorzaken. Bescherm je haar met een haarspray of leave-in cream tegen schadelijke UV-stralen of bedek het haar met een hoed of sjaal.
Vergeet niet dat een goede haarverzorging begint bij de wortels. Stimuleer celvernieuwing door voor het aanbrengen van een shampoo of ander verzorgingsproduct de hoofdhuid te masseren. Consistente verzorging gecombineerd met een gezonde levensstijl zorgen ervoor dat het haar er levendig en glanzend uitziet.