Wat te doen tegen haaruitval? | Garnier
30 950x534 30 768x432

Wat te doen tegen haaruitval?

Hoeveel last je hebt van haaruitval is per persoon verschillend, maar gemiddeld verliezen we elke dag tussen de 50 en 100 haren. Wat zijn precies de oorzaken van haaruitval? En belangrijker, wat je kun doen om overmatige haaruitval te voorkomen?

Haaruitval oorzaken
Allereerst, het is volkomen natuurlijk om iedere dag haren te verliezen. Dit is onderdeel van de levenscyclus van een haar, en het gevallen haar zal normaal gesproken weer vervangen worden door nieuwe exemplaren. Het kan echter voorkomen dat je last hebt van overmatige haaruitval. Verschillende factoren zijn van invloed op de sterkte en kwaliteit van het haar. Je levensstijl is daarbij het meest bepalend voor de mate van haaruitval. Belangrijke oorzaken zijn:

• stress
• hormoonschommelingen
• gebrek aan vitamines en proteïne 
• verkeerde voeding
• weinig lichaamsbeweging
• medicijngebruik

Hoe gezonder je eet en leeft, hoe gezonder je haar meestal is. Het drinken van voldoende water (1,5 – 2 liter per dag) is belangrijk, net als het binnenkrijgen van voldoende Omega-3 vetzuren. Deze vetzuren vind je in producten als zalm, haring en zaadjes en maken het haar sterker en glanzender. Verder is het van belang voldoende mineralen binnen te krijgen zoals bijvoorbeeld zink en ijzer, die in volkoren producten te vinden zijn. Deze mineralen bevorderen de haargroei. 

Dat voldoende lichaamsbeweging belangrijk is, weet vrijwel iedereen. Wist je dat het onder andere zorgt voor een betere doorbloeding, ook bij je hoofdhuid. Deze betere doorbloeding zorgt weer voor gezonder haar. Om de plaatselijke doorbloeding van je hoofdhuid verder te verbeteren, is het slim om je hoofdhuid af en toe lichtjes te masseren. Doe dit bijvoorbeeld wekelijks wanneer je een herstellend haarmasker gebruikt.  

Voorkom haarbreuk en daarmee haaruitval
Naast het aanpassen van je levensstijl, kan ook de juiste haarverzorging helpen het uitvallen van gebroken haar te verminderen. Er bestaan speciale shampoos die haarbreuk en de daarmee gepaarde haaruitval tegen gaan. 

Voor beschadigd en breekbaar haar heeft Garnier Loving Blends een herstellend recept samengesteld. Loving Blends Honing Goud bevat 3 schatten uit de honingraat:

1. Honing voor de zachtheid en om het haar te voeden
2. Revitaliserende royal jelly voor het versterken van het haar vanaf de wortel
3. Bijenbalsem, een natuurlijke stof gemaakt door bijen, bekend om zijn reinigende werking

De haarverzorgingsproducten van Loving Blends Honing Goud zijn ontwikkeld om het haar te voeden en tot in de punten te beschermen. Daardoor wordt je haar sterker en zachter, met als eindresultaat een stralende natuurlijke schoonheid én minder haaruitval door breuk.