Hoe gebruik je conditioner voor je haar? | Garnier
4 950x534 4 768x432

Hoe gebruik je conditioner?

Veel mensen weten niet zeker hoe ze een conditioner gebruiken en wat dit haarproduct nu precies doet. Maar als je de tijd neemt om erachter te komen hoe een conditioner werkt en hoe de verschillende formules en ingrediënten een impact hebben op het haar, kun je voortaan niet meer zonder. Met de tips hieronder vind je stap voor stap de perfecte conditioner en ontdek je hoe je dit verzorgingsproduct het beste gebruikt.

Stap 1. Bepaal je haartype
Voor ieder haartype is er wel een conditioner op de markt, dus denk goed na over de verzorging die jouw haar nodig heeft. Dik, krullend haar is van nature wat droog en heeft baat bij een intens voedend product, terwijl zwaar haar met diezelfde conditioner juist zijn natuurlijke vorm verliest. Voor mensen met fijn haar is een lichtgewicht formule de beste optie, omdat dit het haar niet verzwaart. Gekleurd haar heeft extra bescherming nodig om de kleur zo lang mogelijk mooi levendig te houden. Wanneer je een gevoelige hoofdhuid hebt, is een milde verzorging de beste oplossing, omdat deze conditioner verzorgt en voedt.

Stap 2. Kies een bijpassende conditioner
In de vorige stap heb je bepaald wat je haartype is en wat de grootste behoefte is. We geven haartype aan en welke ingrediënten daarbij het meest geschikt zijn:

Zeer droog haar
• Bij zeer droog of pluizig haar adviseren we de Loving Blends Avocado-olie & Karitéboter conditioner.
• Zeer droog, onhandelbaar haar verzorg je het beste met de Loving Blends Rijke Argan conditioner.
• Gevoelig of zeer droog haar, wordt gevoed met de Loving Blends Mythische olijf conditioner.

Droog haar
• Is je haar droog en dof? Kies dan voor de Loving Blends Argan- & Camelia-olie conditioner.
• Voor kwetsbaar haar en een gevoelige hoofdhuid biedt de Loving Blends Milde Haver conditioner uitkomst.

Normaal tot lichtdroog haar
• Lichtdroog haar behandel je met de Loving Blends Voedende Amandelmelk conditioner.
• Voor normaal tot droog haar is de Loving Blends Kokosmelk & Macadamia conditioner een geschikt product.

Breekbaar en beschadigd haar
• Is je haar beschadigd of breekbaar? Verzorg het dan met de Loving Blends Honing Goud conditioner.

Stap 3. De juiste verzorgingsroutine
Hoe vaak je een conditioner moet gebruiken, hangt af van je haarbehoefte. Het is niet altijd nodig om iedere dag een conditioner te gebruiken. Gekleurd of krullend haar heeft meer hydratatie nodig dan normaal haar. Bij droog haar zet je een conditioner in om het haar te voeden, te ontwarren en pluis tegen te gaan. 

Stap 4. Conditioner gebruiken als een pro
Conditioner gebruik je voor de lengtes van het haar en haarpunten om je haar zacht en soepel te maken, klitten en knopen gemakkelijker los te kunnen kammen en je haar te laten glanzen. Let op dat je je conditioner niet te dicht bij je hoofdhuid aanbrengt. De hoofdhuid maakt talg aan, wat al voor bescherming en glans zorgt. Wanneer je conditioner direct op de hoofdhuid aanbrengt, zal de huid, en uiteindelijk ook het haar, vet worden. 

Knijp na het wassen met shampoo voorzichtig het water uit het haar. Raadpleeg dit artikel over tips voor het wassen van je haar voor een ideale shampooroutine. Pak wat conditioner en verdeel alles over de lengtes. Masseer zachtjes in, om te zorgen dat het zo goed mogelijk door het haar wordt verdeeld en geabsorbeerd. Laat minimaal 2 minuten intrekken en spoel de conditioner daarna goed uit.

Expert tip: voor extra glans en gladheid eindig je het uitspoelen met koud water.