Wat is de beste shampoo voor jou? | Garnier
Vrouw met donkerblond haar na gebruik shampoo Garnier Vrouw met donkerblond haar na gebruik shampoo Garnier

Wat is de beste shampoo voor jou?

Er zijn ongelofelijk veel shampoo’s verkrijgbaar, maar welke shampoo is het beste voor jouw haar? Het vinden van de juiste shampoo voor je haar is de sleutel voor haar dat er altijd tiptop uit ziet. In dit artikel vertellen we meer over de verschillende formules en hoe je de juiste shampoo voor je haar kunt vinden.

Bepaal je haartype
Voordat je de beste shampoo voor je haar kunt vinden, zal je eerst moeten bepalen welk haartype je hebt. Als je een intens voedende shampoo gebruikt voor fijn, dun haar, is de kans groot dat je je lokken verzwaart, waardoor je haar slap en futloos wordt. Wanneer je een formule voor slap of futloos haar op grof, krullend haar gebruikt, is het mogelijk dat je eindigt met uitgedroogde, onhandelbare lokken. Het is daarom belangrijk om een shampoo te kiezen die geschikt is voor jouw haartype om tot het beste resultaat te komen.

Ontcijfer de shampoofles
Om het onderscheid tussen de diverse soorten shampoo goed duidelijk te maken, worden er nogal wat verschillende termen gebruikt. We leggen ze hieronder aan je uit. 

Revitaliserende Shampoo
Een revitaliserende shampoo is gericht op slap of futloos haar. Deze shampoo zorgt ervoor dat je haar er weer levendig uit ziet, en verzwaart zelfs dun haar niet. Een ware boost voor je haar! Probeer bijvoorbeeld eens de producten met het nieuwe trendy ingrediënt binnen haarverzorging: Gember. Let wel op bij droog en krullend haar, het kan zijn deze haartypes onhandelbaar worden bij gebruik van deze shampoo.

Voedende shampoo
Haar dat wel wat extra vocht kan gebruiken heeft baat bij een voedende shampoo. Voor lichtdroog, droog, of zeer droog haar zijn verschillende shampoo’s verkrijgbaar die je haar precies geven wat het nodig heeft. Als je pluizig of krullend haar hebt, is je haar van nature droger en wil je zeker een rijke formule gebruiken. De Loving Blends Avocado-olie & Karitéboter shampoo kan een perfecte match voor jouw haar zijn. Een haarkuur of treatment zoals een voedend masker of leave-in cream is voor dit haartype ook zeker een aanrader voor extra verzorging. 

Herstellende shampoo 
Een herstellende shampoo is ideaal om te gebruiken bij beschadigd of breekbaar haar. Deze Honing Goud shampoo bevat bijvoorbeeld een herstellende formule die het haar sterker en gezonder maakt. Van de wortel tot de punten.

Milde & verzachtende shampoo
Last van een gevoelige hoofdhuid? Dan ben je op zoek naar een verzachtende shampoo die licht van gewicht is en milder reinigt dan andere formules. Deze formule kalmeert je hoofdhuid onmiddellijk en zal je haar niet verzwaren.

Vergeet de conditioner niet
Om het beste uit het je shampoo te halen, is het slim een aanvullende conditioner te gebruiken. Lees meer over de beste conditioner voor jouw haar in dit artikel.