Herenkapsels: inspiratie en haarverzorging | Garnier
21 950x534 Haarstijl voor mannen

Herenkapsels: inspiratie en haarverzorging

Ook bij mannenkapsels is tegenwoordig genoeg keuze. Wel kiezen de meeste heren voor een kapsel dat gemakkelijk in model te brengen is, waardoor ze niet te lang voor de spiegel hoeven te staan. Wij hebben een aantal haarstijlen voor mannen op een rijtje gezet om je te inspireren en te laten zien hoe je je haar het beste verzorgt.

Begin bij de basis
Gezond uitziend haar vormt de basis voor een verzorgde stijl - dus behandel je haar en hoofdhuid eerst grondig voordat je begint met het temmen of stylen met producten. 

Was het met een shampoo zoals Loving Blends Milde Haver die het haar grondig maar op milde wijze reinigt, de gevoelige hoofdhuid kalmeert en het haar versterkt. Kies na het wassen voor de bijbehorende conditioner, die het haar ontwart en makkelijker in model te brengen maakt.

 

Veel textuur aan de bovenkant 
Deze gelaagde haarstijl is een van de meest veelzijdige mannenkapsels die er is. Het haar aan de bovenkant is wat langer gehouden, met daarin laagjes voor extra textuur. De zijkanten van het haar kunnen zowel wat langer als korter gehouden worden. Net wat je mooi vindt en bij je karakter, stijl of zelfs de seizoenen past. Zo kies je in de zomer misschien voor een undercut met opgeschoren zijkanten en hou je je haar in de winter juist iets langer. 

Om de bovenkant lekker rommelig en nonchalant te houden, kun je het beste een wax gebruiken. Dit haarproduct wordt niet hard, waardoor het haar goed op zijn plek zit, maar er wel beweging in het haar blijft. 

Zo zit jouw kapsel het beste 
Wrijf de wax met je handen krachtig van achteren naar voren door je droge haar. Door het van achteren naar voren te doen, wordt voorkomen dat het haar er vettig of wasachtig uitziet. Style het met je vingers totdat je tevreden bent. Gedurende de dag werk je je coupe gemakkelijk bij door er opnieuw wat wax in te doen.

 

Achterover gekamd 
Een achterover gekamd mannenkapsel is klassiek en altijd stijlvol. Om het makkelijk naar achteren te kammen, is het belangrijk dat het haar voldoende lengte heeft. Ideaal voor mannen die geen zin hebben om elke 6 weken naar de kapper te gaan. 

Voor deze subtiel gepolijste look gebruik je een pommade. Dit is een stylingsproduct dat voor meer houvast zorgt, maar net als een wax niet hard wordt. Bovendien voegt het ook glans toe, dus het resultaat is een verzorgde, glanzende afwerking die perfect is voor kort tot halflang herenhaar. 
 
Hoe breng je je haar in model?
Bij deze haarstijl is het ten eerste belangrijk dat je je haar goed gewassen hebt, voordat je het in model brengt. Je wilt tenslotte dat je haar er glad, maar niet vet uitziet. Het haar is het makkelijkst in model te brengen als je na het wassen een leave-in conditioner gebruikt. Probeer bijvoorbeeld eens de Loving Blends Mythische Olijf leave-in cream. Neem daarna wat pommade en kam het haar naar achter. Daarbij kun je het allemaal naar achteren kammen, maar voor de variatie is het ook mogelijk om het haar eerst in een zijscheiding te verdelen en de zijkanten naar achteren te kammen, waarbij de scheiding zichtbaar blijft. 

 

De rommelige look
Deze rommelige look is en blijft populair. Het lijkt misschien alsof je zo uit bed gestapt bent, maar stiekem moet je hier natuurlijk wel íets voor doen. Het werkt het beste bij golvend of krullend haar en met laagjes bovenaf van minstens een paar centimeter. 

Hoe krijg je dit voor elkaar?
Gebruik een haarcrème die een zeer lichte fixatie biedt en het haar een natuurlijke uitstraling geeft, zoals een wax of klei. Breng wat stylingproduct aan op vochtig haar en draai het met je vingertoppen in je haar. Creëer meer textuur door de plukken te scheiden met een kam of met je vingertoppen.

 

Woeste krullen
Heb je krullend haar? Dan heb je niet veel nodig om een haarstijl te kiezen waarmee je goed voor de dag komt. Hou je krullen wat langer voor een rommelig, natuurlijke krullenbos. Kies voor verzorgingsproducten en stylingsproducten die speciaal geschikt zijn voor je krullen. Vaak zijn krullen van nature wat droger, dus wees er zeker van dat jouw haar de extra verzorging krijgt die het nodig heeft door voedende haarproducten te kiezen. Bijvoorbeeld de Loving Blends Avocado-olie & Karitéboter producten, die zeer geschikt zijn voor krullen.

Hoe krijg je je krullen in model?
Neem een kleine hoeveelheid leave-in cream en breng het aan op vochtig haar. Laat je haar vervolgens aan de lucht drogen. Heb je geen tijd om je haar nat te maken? Dan kun je de haarcrème ook op je droge krullen gebruiken, om ze direct meer definitie te geven en glans toe te voegen.