De beste shampoo voor droog of breekbaar haar | Garnier
13 950x534 Shampoo voor droog haar

Wat is de beste shampoo voor welk type droog haar?

Iedereen kan van tijd tot tijd last hebben van droog haar. Deze droogte kan een aantal oorzaken hebben: variërend van schade door hitte tijdens het stylen, te vaak borstelen, weersinvloeden tot schade door UV-straling. Ook je natuurlijke haartype speelt een rol. Wat de reden ook is, het is essentieel om de juiste shampoo voor droog haar te vinden. Shampoo ontwikkeld voor droog haar bestaan uit 3 categorieën: 1. Licht hydraterende shampoo voor normaal tot lichtdroog haar 2. Intens voedende shampoo voor zeer droog haar 3. Herstellende shampoo voor beschadigd en breekbaar haar.

1. Licht hydraterende shampoo voor normaal tot lichtdroog haar
Er zijn talloze shampoos voor droog haar, maar wanneer je haar regelmatig een hydratatie boost nodig heeft, dan wil je een product dat je haar niet verzwaart en slap en futloos maakt. Kies voor een shampoo die de natuurlijke glans tot leven brengt en tegelijkertijd het haar versterkt en herstelt. Bij normaal tot lichtdroog haar gebruik je bijvoorbeeld Loving Blends Voedende Amandelmelk shampoo, die het haar hydrateert, verzacht en ontwart, zonder het te verzwaren. Is het haar naast droog ook dof? Dan is de Loving Blends Argan- & Cameliaolie shampoo geschikt. De arganolie is voedzaam en de camelia-olie geeft glans en zachtheid. 

2. Intens voedende shampoo voor zeer droog en pluizig haar
Zeer droog haar kan zowel gevoelig als pluizig zijn. Speciaal voor gevoelig en zeer droog haar is er de Loving Blends Mythische Olijf shampoo. Olijfolie staat bekend als intens voedend en verzachtend. Voor haar dat de neiging heeft snel pluizig te worden, is de Loving Blends Avocado-olie & Karitéboter shampoo een goede optie. Deze shampoo bevat avocado-olie en is rijk aan gezonde bouwstoffen, zoals eiwitten, vitamine A, D en E. Deze ingrediënten hebben de eigenschap om droog haar te voeden en te herstellen voor meer glans. 

3. Herstellende shampoo voor beschadigd en breekbaar haar
Door het haar regelmatig te föhnen en borstelen hebben je lokken een hoop te verduren, waardoor het droog, beschadigd en broos wordt. Een herstellende shampoo is speciaal ontwikkeld om het haar te herstellen en versterken, waardoor het gemakkelijker in model te brengen is zonder het verder te beschadigen. Met de Loving Blends Honing Goud shampoo wordt het haar gevoed en beschermd tot in de punten.