Wat is de beste verzorging voor oogcontouren? | Garnier
Vrouw huidverzorgingsproduct gezicht Vrouw huidverzorgingsproduct gezicht

Wat is de beste verzorging voor oogcontouren?

Niets zo gevoelig en fragiel als de huid rondom je ogen. De huid van de oogcontouren is van nature de dunste van je hele lichaam. Daarom heb je hier speciale verzorging nodig. Respect en bescherming van de contouren bij je ogen staat hierbij centraal. Respect voor de delicate balans van deze huidstructuur, bescherming zodat vrije radicalen van buitenaf (denk: veroorzaakt door droge lucht) niet kunnen binnendringen. Oogproducten van oogcrèmes tot oogmasker speciaal voor de oogcontouren kunnen hierbij helpen.

Wist je dat: ‘De huid bij de oogcontouren is flinterdun, dus het is vaak de eerste plek waar je tekenen van huidveroudering en vermoeidheid ziet’

Waarom oogcrème? 
Met oogcrèmes gun je de delicate huid rondom de ogen de hele dag lang volop hydratatie. Zo heeft Garnier BIO Lavendel Anti-Age Oogcrème een rijke textuur die heerlijk wegsmelt in de huid. Dit product mixt biologisch lavendel-extract met vitamine E in een formule die de oogcontour bovendien tot rust brengt. Tevens beschermt dit product je kostbare huidje met krachtige antioxidanten (zoals vitamine E) om vrije radicalen te bestrijden die huidveroudering veroorzaken. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die voortvloeien uit bijvoorbeeld UV-straling of luchtverontreiniging. Een beautyroutine met huidverzorgingsproducten aangepast op de unieke wensen van de huid rondom jouw ogen is de belangrijkste stap op weg naar een frisse, stralende huid. 

Oogverzorging voor jouw huidtype
Logischerwijs hoeft de oogcrème die bij jouw beste vriendin geweldig werkt voor jou niet heel veel te doen. Is de huid rondom je ogen eerder droog of gevoelig? Kies dan een huidverzorgingsproduct speciaal voor dit huidtype. 

Beautytip: ‘Probeer voor een droge huid rondom de ogen een sheet mask met hydraterend hyaluronzuur en kokoswater, rijk aan elektrolyten, vitaminen en mineralen’ 


Als je huid naar droogte neigt dan wil je liefst een vrij rijke, intensief hydraterende oogcrème proberen. Deze bestrijdt droogte plus schilfering. Wanneer je huid droog en geïrriteerd genoeg raakt kan deze gaan afschilferen. Niet prettig. Kies een product dat dikker is dan je bekende moisturizer voor maximum hydratatie. Probeer bijvoorbeeld een masker zoals Garniers Moisture Bomb Eye Sheet Mask met hyaluronzuur (een ingrediënt dat tot wel 1000 x zijn eigen gewicht in water kan vasthouden!) en kokoswater, rijk aan elektrolyten (goede zouten), vitaminen en mineralen. 

Gevoelige huid rondom de ogen
Het is oppassen geblazen met een gevoelige huid bij de oogcontouren. Een product speciaal ontwikkeld voor de huid rondom de ogen is de Garnier Bio Lavendel Anti-Age Oogcrème  waardoor dikke ogen met van die opgeblazen kussentjes eronder flink afnemen. Een zijdezachte formule met natuurlijke ingrediënten, die wordt verdragen door lenzendragers of ogen die snel reageren op gevoeligheden. 

Beautytip: ‘Voor het reinigen van de oogcontouren van vooral gevoelige ogen is micellair water bij uitstek geschikt’ 

Hoe ogen te reinigen?
Je kunt nog zo goed smeren met een romige oogcrème, tevens is het belangrijk om je oogzone met zachte hand te reinigen. Hiervoor is micellair water een uitstekende optie. Garnier is een autoriteit op het gebied van micellair water, waarbij de micellen (olie-deeltjes in deze reinigende huidverzorging) aan talg, make-upresten en onzuiverheden binden. Hierdoor kun je ze moeiteloos verwijderen. Micellen halen vuilophopingen van de huid als miniatuur-magneetjes. Hierna worden deze als het ware gevangen in druppeltjes die eenvoudig weg te spoelen of vegen zijn. Vooral voor ogen is micellair water een bijzonder milde reiniger. Je hebt eigenlijk geen water nodig om af te spoelen, waardoor je ook niet hoeft te wrijven over de delicate oogzone. Onze tip: Micellar Oil-infused Cleansing Water voor het hele gezicht en Micellair Reinigingswater verrijkt met kalmerend korenbloem water voor delicate huid en ogen.

De beste oogmaskers 
Welk huidtype je ook hebt, soms wil je de huid, en dus de oogzone, een cadeautje geven. Oogmaskers zijn hierbij zeer welkom! De huid bij de oogcontouren is flinterdun, dus het is vaak de eerste plek waar je tekenen van huidveroudering en vermoeidheid ziet. Verminder wallen en verhelder de oogcontouren met een heerlijk tissue mask (ook wel sheet mask genoemd) speciaal voor de oogzone. Een innovatief beauty-idee uit Azië: sheet masks bestaan uit ragfijne katoenen velletjes doordrenkt met een verzorgende formule die je huid een opkikker geeft. Niet voor niets is hyaluronzuur op het moment een van de meest gewilde ingrediënten om je huid van voldoende vocht te voorzien. Resultaat: zeg maar dag tegen wallen, lijntjes of kringen.