Wat is micellair reinigingswater? | Garnier
MICELLEN 5 Micellair reinigingswater

Wat is micellair reinigingswater en wat doet het voor je huid?

Het komt overal voorbij in beautylijstjes van modellen en make-up artiesten: micellair reinigingswater. Laat Garnier hier nu leidinggevend in zijn, met een heerlijk fris micellair reinigingswater voor elk huidtype. Françaises zijn al generaties lang fan en geven het zelfs als beautytip over van moeder op dochter of zoon. Ook in Nederland krijgt het (letterlijk) zuivere water steeds vaker een plek in ons beautyritueel. Voor het inslaan van micellair water hoef je allang niet meer naar een Franse apotheek tijdens vakantie, maar kun je ook gewoon bij een winkel om de hoek (of online) terecht. Wat is micellair reinigingswater nu precies en wat doet het allemaal voor je huid? 

Wist je dat: ‘De micellen uit micellair water trekken als een magneet vuil aan, zodat je poriën geleegd worden, én water om je huid te hydrateren’

Wat is de werking van micellair reinigingswater? 
Het fijne aan micellair water is dat je geen water nodig hebt. Vooral prettig voor een gevoelige huid, die soms kan reageren op hard kraanwater. Micellair water is uiterst mild op de huid en het gebruikt een technologie die anders is dan die van de meeste gezichtsreinigers. Hierdoor wordt overtollig talg en vuil van de huid verwijderd, terwijl de huid erna brandschoon is én heerlijk zacht aanvoelt. De technologie werkt zo: 

- Garnier Micellair Reinigingswater bevat micellen, deeltjes die uit olie bestaan.  
- Die deeltjes op oliebasis, ofwel micellen, hebben een zogenaamde ‘kop’ en een ‘staart’.
- De staart trekt vervolgens olie en vet aan, zodat vuil, overtollig talg en vet worden losgemaakt van de poriën. 
- De kop trekt water aan, zodat de huid vocht behoudt en dus gehydrateerd blijft. 
- Enerzijds is micellair water dus extreem grondig in het verwijderen van make-up, van foundation tot oogmake-up en mascara, zweet en noem maar op.
- Anderzijds biedt micellair water een zachte reiniging waardoor je huid verfrist en gehydrateerd aanvoelt. 
- Voor de duidelijkheid: doorgaans zijn er twee producten nodig om de huid te zuiveren en om make-up te verwijderen, dus micellair water is een twee-in-één-product. 
- Bonuspunt: er zitten geen ruwe chemicaliën in Garnier Micellair Reinigingswater en dat is fantastisch nieuws voor je huid.

Waar komt micellair water vandaan? 
Micellair water is al decennialang een klassieker in Frankrijk, waar het voor het eerst werd geïntroduceerd in Parijs. Het Parijse water voelde in die tijd wat agressief aan op de huid, waarvan huidexperts zeiden dat dit niet zo best was voor de huid. Dat harde water droeg bij aan een droge huid en mogelijke huidimperfecties. Het antwoord: een alternatief om de huid te reinigen in de vorm van micellair water.  

Welk micellair water is het beste om mijn gezicht mee te reinigen? 

Het is zeldzaam om een huidverzorgingsproduct te vinden dat geschikt is voor elk huidtype. Wat dat betreft is micellair water uniek! Het zuiverende water werkt of je nu een normale, gevoelige, gecombineerde of vette huid hebt. Toch raden we je graag een micellair water aan speciaal voor jouw huidtype: 

Micellair water voor een gevoelige huid 
Micellair water is mild genoeg voor een gevoelige huid, mede omdat wrijven en naspoelen met kraanwater niet nodig is. Dit Garnier Micellair Water is bijzonder zacht en geurloos, een cadeautje voor een gevoelig huidtype.  

Micellair water voor een gemengde huid 
Glimt je T-zone (neus, kin, voorhoofd) snel, maar kunnen je wangen nog weleens droog aanvoelen? Dan is het Micellair Water voor Gevoelige & Gemengde Huid, geschikt voor jou. Reinigend, hydraterend en het helpt onzuiverheden voorkomen.  

Micellair water voor een vette huid 
Probeer bij een vettig huidtype eens Garniers Pure Active Micellair Water. Zowel een gevoelige als een gemengde tot vette huid met onzuiverheden wordt hier blij van. De micellen uit micellair water werken als magneetjes op onzuiverheden (zoals vuil verstopt in poriën), make-up en talg. Het helpt een glimmend voorhoofd tegen te gaan. Zeker als je op deze zone extra na dept met het micellair water doordrenkte watje. 

Micellair water voor een droge huid 

Met Garniers Micellair Water voor een droge huid voelt je huid na het reinigen niet trekkerig aan. Juist verfrist en gehydrateerd met plantaardig glycerine. Het ingrediënt glycerine trekt water aan en stelt je huid ertoe in staat vocht vast te houden. 

Micellair water voor make-up liefhebbers 
Draag je graag veel make-up en denk je dat micellair water dan niet voldoende reinigt? Hiervoor heeft Garnier ook een speciaal micellair water beschikbaar, speciaal voor beauty junkies die zware make-up niet schuwen. Zelfs waterproof mascara en langhoudende make-up wordt met Micellair Reinigingswater in Olie eenvoudig verwijderd. Terwijl een gevoelige huid niet raakt geïrriteerd. 

Micellair water voor gevoelige ogen
Lenzendragers of wie snel last heeft van gevoelige ogen kan het beste kiezen voor dit Micellair Water. Speciaal voor de delicate oogzone en andere delen van het gezicht. In deze formule zit korenbloemwater, waardoor je huid ontspant en verzacht. 

Micellair water voor elk huidtype met een beetje extra zachtheid
Probeer dan eens Garniers Micellair Water met Reinigingsmelk. Zoals de naam al verklapt: deze reiniger combineert de kracht van micellair water met de zachtheid van een reinigingsmelk. Hierdoor voelt je huid na gebruik zeer comfortabel aan.   

Micellair toner voor een doffe en gevoelige huid. 
Als je last hebt van een gevoelige huid die er dof uitziet, probeer dan een de Garnier Micellair toner met Rozenwater. Deze micellair water reinigt, verwijdert make-up en geeft je huid een stralende glow. 

Hoe gebruik je micellair water? 
Pak een watje en druppel hier wat micellair water op. Voor het beste resultaat kies je voor een groter formaat watje, verkrijgbaar in de meeste winkels. Is het watje volop doordrenkt met micellair water dan haal je deze over het gezicht. Net zo vaak tot je geen vuil of make-up meer op het watje ziet. Er bestaat voor micellair water ook een speciale druk-en-vasthouden-methode: druk het watje zachtjes op je oogleden en houd een paar seconden vast, voordat je zachtjes veegt. Deze methode helpt de micellen op te treden als ware magneetjes om make-up, vuil en onzuiverheden van je gezicht te liften. 

Wat voor ingrediënten zitten er in micellair water? 
Micellair water bestaat uit micellen, zoals eerder genoemd. Dit zijn minuscule moleculen opgelost in water. Zodra het is aangebracht op een wattenschijfje speuren die micellen vuil, onzuiverheden en make-up op om deze van je gezicht te verwijderen. De formule van micellair water is verder transparant, zoals water. Al doet het natuurlijk veel meer dan water. Micellen zijn zowel hydrofiel (trekt water aan) als hydrofoob. 

Wat maakt micellair water anders en zo bijzonder?
Vanaf het begin is micellair water ontwikkeld als een heel nieuw type gezichtsreiniger. Maar hoe is het anders dan je oude vertrouwde cleanser? 

- In tegenstelling tot (schuimende) reinigingsgel- melk – of lotion lijkt micellair water op water en hoeft het na gebruik niet afgespoeld te worden. 
- Het vuil en de make-up dat je met micellair water verwijdert kun je gelijk op het wattenschijfje zien liggen. 
- Het is zo geformuleerd dat het een extreem milde reiniger is. Het stript de huid niet van vocht en houdt de huid juist soepel en gehydrateerd.