Hoe verwijder ik mee-eters? | Garnier
STAPPENPLAN 5 STAPPENPLAN 4

Hoe zuiver ik een huid gevoelig voor mee-eters? Dit stappenplan helpt!

Alvast een opluchting: je bent lang niet de enige die wordt geplaagd door mee-eters, de minuscule zwarte stippeltjes die verraden dat je te maken hebt met verstopte poriën. Zijn er beautyroutines of huidproducten die echt helpen bij mee-eters? Natuurlijk, lees vooral verder om te ontdekken hoe je zo snel mogelijk van je mee-eters afkomt.

Wat is een mee-eter en wat veroorzaakt mee-eters?  
Er is een simpel beginpunt van mee-eters: de natuurlijke talg in je huid waardoor deze ook soepel, glad en goed gesmeerd blijft. Het wordt alleen een probleem als de porie verstopt raakt, want dan zit de talg opgesloten en vormt een propje dat bekend staat als mee-eter. Ja, het is bijzonder verleidelijk om mee-eters meteen uit te knijpen, maar dan loop je wel het risico dat je later met een litteken achterblijft. Of je mee-eter raakt geïrriteerd, waardoor het zelfs nog erger wordt. Beter kun je een simpel vijfstappenplan uitvoeren om mee-eters onder controle te houden. 

Wist je dat: ‘Je kunt prima van mee-eters afkomen met goed reinigen, regelmatig exfoliëren, natuurlijke ingrediënten en een gezonde lifestyle’ 

Hoe verwijder ik mee-eters? 
Ons stappenplan om mee-eters te lozen is zo moeilijk niet. Het draait om een vette, onzuivere huid goed reinigen, wekelijks exfoliëren, probleemzones met mee-eters aanpakken met porie-strips, de juiste natuurlijke ingrediënten kiezen die olie en talg en absorberen én een gezonde lifestyle leven. Hieronder lichten we dit uitgebreid toe. 

Stap 1: Reinig een vette huid met mee-eters grondig 
Een geweldig reinigend product voor een onzuivere huid is het fundament voor het voorkomen en verminderen van de zichtbaarheid van mee-eters. Hiermee verwijder je namelijk porie-verstoppende oliën van het huidoppervlak. Zoek er een uit die vooral talg aanpakt, zoals Garnier Pure Active 3-in-1 reiniging. Dagelijks gebruik is hierbij het beste, vooral voor je in bed stapt zodat je huid bij het opstaan vrij is van onzuiverheden. 

Beautytip: ‘Salicylzuur, met een sterk zuiverende werking, is een natuurlijk ingrediënt dat in de prijzen valt als het aankomt op probleemhuidjes’

Stap 2: Probeer een wekelijkse scrub tegen mee-eters 
Als je je huid exfolieert (een zachtere manier van scrubben om dode huidcellen te verwijderen) dan stimuleer je deze zichzelf te vernieuwen. Een geweldig middel! Hierdoor raken talg-producerende klieren bovendien weer in balans. Speur naar producten die speciaal zijn geformuleerd voor een acne-gevoelige huid. Dat betekent: met exfoliërende bestanddelen, zoals Perliet of LHA, of antibacteriële bestanddelen zoals Salicylzuur. Salicylzuur valt in de prijzen als het aankomt op probleemhuidjes. Voeg een wekelijkse scrub vooral toe aan je beautyroutine. Dit kan wonderen doen om overtollig talg of opgehoopt vuil in je poriën te verwijderen. Je huid te doen herleven en voeden. Probeer eens Garniers Pure Active Peel Off Mask en ontdek zelf wat een verschil deze stap maakt. 

Wist je dat: ‘Houtskool zuigt als een magneetje onzuiverheden die mee-eters veroorzaken uit je huid’ 

Stap 3: Ontdoe je huid van onzuiverheden
Hiervoor is het Garnier Pure Active peel-off masker ideaal. Een nauwkeurige, lokale oplossing om van mee-eters af te komen. De strip of het masker dat je na gebruik van je gezicht aftrekt, en alle rotzooi meetrekt, geeft bovendien zoveel voldoening! Vergeet niet dat peel-off strips het symptoom bestrijden, niet het onderliggende probleem. Als je de oorzaak wil tackelen dan zal je elke stap in je huidverzorging serieus moeten nemen. 

Stap 4: Omarm de kracht van houtskool
Houtskool, het is een geweldig ingrediënt voor veel huidtypes. Vooral een gezichtsmasker mét houtskool is bedoeld voor een mee-eter-gevoelige huid en zal een overschot aan talg volop absorberen. Hierna voelt je huid heerlijk schoon en fris aan. Met Pure Active 3-in-1 Charcoal krijg je de combinatie van een reinigend product, een zuiverend gezichtsmasker en zeer milde exfoliator. Dit natuurlijke ingrediënt in de Pure Active-lijn is niet alleen een krachtige reiniger, maar heeft ook herstellende kwaliteiten. Zie het als een magneetje dat onzuiverheden uit je huid zuigt – vooral effectief op puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden. Als laatste kun je denken aan het Garnier PureActive AHA BHA + Charcoal Anti-onzuiverheden Serum. De perfecte oplossing voor het verminderen van imperfecties, onzuiverheden, puitsjes en rode vlekjes.  

Stap 5: Maak een aantal simpele lifestyle veranderingen
Wat je in je lichaam stopt is net zo belangrijk als wat je erop smeert. Kijk dus eens eerlijk naar wat je allemaal eet. Zit er veel bewerkt voedsel tussen? We doelen dan op alles dat niet zo uit de natuur is gekomen. Denk aan junkfood zoals: chips, chocoladekoekjes, maar ook dressings waar veel suiker in zit verstopt. Elk lichaam is anders, dus waar bij de één bepaalde voedselgroepen (denk bijvoorbeeld aan zuivel) puistjes in de hand werken, betekent dit voor de ander niks. Raadpleeg je dermatoloog. Verder kun je niet zonder een aantal laatste lifestyle aanpassingen: bescherm jezelf tegen de zon met een goede SPF en zorg dat je elke nacht voldoende slaap krijgt en drink altijd genoeg water. Geloof ons, je zult het gereflecteerd zien in de gezondheid van je huid.