Puistjes en onzuiverheden verwijderen | Garnier
Verzorging van de gezichtshuid Verzorging van de huid

Hoe ga ik om met een onzuivere huid?

Je bent echt niet de enige. We hebben allemaal weleens te maken met een onzuivere huid. Je koopt je suf aan crèmes, maar hoe voorkom je toch die oneffenheden? Welnu, het allerbelangrijkste is een uitgebreid verzorgingsritueel van de huid. Elke dag. Het is volgens dermatologen hét geheim achter een gezonde en egale huid. Zorg dat dit verzorgingsritueel een dagelijks routineklusje wordt en je zult zien dat ook jij een egalere en gladdere huid krijgt.

Dagelijkse verzorging van de huid
Elke stap van jouw huidverzorgingsroutine – reinigen, tonic gebruiken, hydrateren en regelmatig scrubben – helpt om puistjes en een slechte huid tegen te gaan. Het is de optimale manier waarop je puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden kunt voorkomen en de conditie van je huid verbetert. Wat dit huidverzorgingsritueel precies inhoudt, leggen we hier stap voor stap uit. Kies de Garnier Pure Active-producten die het beste bij jouw huidtype passen en volg dit reinigings- en verzorgingsritueel.

Stap 1: make-up verwijderen
Verwijder ’s avonds altijd je make-up voordat je het bed in duikt met Pure Active Micellair Reinigingswater. Deze reiniger is zo mild dat hij zelfs geschikt is voor de onzuivere huid.

Stap 2: reiniging
Reinig je gezicht 's ochtends en 's avonds grondig, met bijvoorbeeld een Pure Active Reinigingsgel.
Deze speciale anti-onzuiverheden gel is een doeltreffende manier om je huid schoon te maken en onzuiverheden te verminderen. 

Stap 3: Serum
Voeg een serum toe na het gebruik van je dagcreme voor het aanpakken van een specifiek huidprobleem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Garnier PureActive AHA BHA + Charcoal Anti-onzuiverheden Serum. De perfecte oplossing voor het verminderen van imperfecties, onzuiverheden, puitsjes en rode vlekjes.

Stap 4: dag- en nachtverzorging
Hydrateer je huid dagelijks met een verzorgende crème, zoals de Garnier BIO citroengras dagcrème. Deze dagcrème is speciaal geschikt voor de gecombineerde en normale huid. Deze dagelijkse verzorging hydrateert, is niet-vet en kalmeert je huid. 

Stap 5: scrubben als extraatje
Heb je te maken met hardnekkige onzuiverheden, scrub je huid dan één à twee keer per de week met de Pure Active Scrub Stick. Dit is dé oplossing om overtollig talg te verminderen en mee-eters en te verwijderen. Het resultaat is een schone en egale huid.