Houtskool: dé oplossing bij talg en mee-eters | Garnier
CHARCOAL VROUW GEZICHT 5 CHARCOAL VROUW GEZICHT 4

Houtskool: hét ingrediënt tegen talg en mee-eters

Bij het woord 'houtskool' denk je misschien gelijk aan houtskool voor op de barbecue. Maar geactiveerd charcoal (de Engelse vertaling voor houtskool), toegepast in beautyproducten, is toch heel iets anders. Bovendien fijn om mee kennis te maken als je een onzuivere huid hebt, want het werkt zeer doeltreffend tegen talg en mee-eters.

Wist je dat: ‘De Romeinen, Grieken en Egyptenaren ontdekten duizenden jaren geleden al de kracht van houtskool’

Waar komt houtskool of charcoal voor je huid vandaan? 
De Romeinen, Grieken en Egyptenaren ontdekten duizenden jaren geleden al de kracht van houtskool. Het stond, en staat, bekend om de zuiverende en superabsorberende eigenschappen. Toch duurde het nog even voordat de cosmeticawereld charcoal als beautyingrediënt oppikte. De liefde voor dit gitzwarte ingrediënt begon in Azië. Waar anders, denk je misschien. Vooral Zuidoost-Azië staat bekend om beautytrends die we jaren later nog steeds omarmen. Denk aan BB-cream, sheet maskers en simpelweg het juiste stappenplan om je geliefde huid optimaal te verzorgen. 

Waarom is houtskool zo goed voor je huid? 
Charcoal werkt als een magneet en het trekt daardoor schadelijke stoffen aan. Zo worden grove poriën in het gezicht gereinigd en zijn mee-eters minder zichtbaar. Wie te maken krijgt met een vette, onzuivere huid heeft hier vast en zeker baat bij. 

Wist je dag: ‘Geactiveerd houtskool kan onzuiverheden en giftstoffen als geen ander absorberen – meer dan 1000 keer zijn eigen gewicht!’

Hoe werkt houtskool of active charcoal voor je huid? 
Geactiveerde houtskool is het resultaat van een specifiek hitteproces. Deze houtskool is dus speciaal onder handen genomen, waarna het voordelen heeft voor je huid: 

- Houtskool is ertoe in staat bijna alle minuscule vuildeeltjes van je huid te liften, waardoor poriën doeltreffend worden gezuiverd. 
- Houtskool in een effectief huidverzorgingsproduct zal hiernaast de natuurlijke oliën in jouw huid intact en in balans houden. 

Allemaal belangrijke eigenschappen van geactiveerde charcoal, zeker voor stadsmensen wiens huid elke dag een stootje krijgt. Denk aan luchtvervuiling naast het dragen van make-up, wat snel kan leiden tot verstopte poriën. Voor je het weet veranderen die verstopte poriën in overtollig talg (lees: een glimmend huidje) en mee-eters. 

Beautytips: ‘Garniers Pure Active Charcoal 3-in-1 kun je gebruiken als dagelijkse reiniger maar ook als intensief, anti-glim masker’
Of denk aan het Garnier PureActive AHA BHA + Charcoal Anti-onzuiverheden Serum de perfecte oplossing voor het verminderen van imperfecties, onzuiverheden, puitsjes en rode vlekjes.

Hoe gebruik je charcoal bij het reinigen? 
Laten we beginnen bij de eerste stap: hoe reinig jij zelf je gezicht het liefst? De keuze kan liggen in een reinigingsgel voor dagelijks gebruik, een exfoliërende scrub (waarmee je dode huidcellen verwijdert) en misschien een masker als laatste toevoeging. Waarom zou je je huid niet extra verwennen. Dit zijn onze favoriete huidverzorging-opties verrijkt met houtskool die je vindt bij Garnier. 

Gezicht reinigen met houtskool 
Wanneer je op zoek bent naar een multifunctioneel reinigingsproduct is de Charcoal 3-in-1 reiniging vast iets voor jou. De reinigingsgel met houtskool vermindert én helpt mee-eters van dag tot dag voorkomen. Je kunt het gebruiken als dagelijkse reiniging om talg en onzuiverheden te verwijderen, maar ook om je huid zachtjes mee te scrubben. Met die laatste handeling worden poriën grondig ontstopt en mee-eters verminderd. 

Gezichtsmasker met houtskool 
Op momenten dat je wat meer tijd hebt: de Pure Active Charcoal 3-in-1 kun je ook als masker gebruiken. Een masker hoef je minder vaak aan te brengen, maar dringt diep door in de huid en verzacht en zuivert daardoor extra grondig. Het is een van de meest effectieve huidproducten met houtskool! In 15 minuutjes tijd zuigt het overmatig talg uit de poriën waardoor pukkeltjes en mee-eters minder kans hebben. Breng de gel als masker bijvoorbeeld 2 à 3 keer per week aan. Houtskool voor een gezond-uitziende huid? Graag!