Wanneer moet ik mijn gezicht reinigen? | Garnier
WANNEER 5 WANNEER 4

Mijn gezicht reinigen, wanneer moet dat?

Huidexperts zijn het niet altijd eens over de juiste huidverzorgingsroutine, maar over één ding zijn ze het roerend eens: met make-up op slapen is een heel slecht idee. Volgens hen moet je nooit je bed induiken voordat je jouw huid goed hebt gereinigd. Of je nu de deur uit bent gegaan met een au naturel look of bent gaan dansen met je party make-uplook. Een goede verzorging in de avond én ochtend is een must voor een gezonde huid. Het advies: gebruik Garnier Micellair Reinigingswater in de ochtend én avond.

 

In de ochtend reinigen
's Nachts doet je huid z'n best om te herstellen. Cellen worden vernieuwd en afvalstoffen worden uitgescheiden. Dit is de reden waarom een goede nachtrust wonderen doet voor een uitgeruste en gezonde huid. Wanneer je wakker wordt, kunnen er door dit nachtelijk herstel dode huidcellen en afvalstoffen op je huid achterblijven. Het is belangrijk dat je al dit vuil verwijdert. Hierdoor voorkom je dat je poriën verstopt raken en geef je puistjes en mee-eters geen kans.

Wil je je huid 's ochtends reinigen, gebruik dan ons milde Micellair Reinigingswater. In eerste instantie lijkt dit product misschien op water, maar deze heldere vloeistof werkt als een heuse magneet die vuil, talg en make-up aantrekt. Breng wat micellair reinigingswater aan op een wattenschijfje en met slechts een paar vegen is je huid heerlijk schoon. Je hoeft de reiniger niet af te spoelen, dus je bent zo klaar. Ideaal omdat we 's ochtends vaak weinig tijd hebben.
 
Sta je al onder de douche? Pak dan de Micellaire Reinigingsgel erbij. Super praktisch, want deze gel gebruik je op een vochtig gezicht en je hebt er geen wattenschijfje voor nodig. Je gebruikt het in dat geval als een face wash voor onder de douche. Door de handige verpakking met pompje is de gel makkelijk te doseren, hygiënisch en zuinig in gebruik. Je gebruikt één pompje van de gel en masseert het over je gezicht. Door het water begint de gel licht te schuimen en kun je 'm gebruiken om je gezicht tijdens het douchen grondig schoon te maken. De reinigingsgel is mild genoeg om ook voor je ogen en lippen te gebruiken. Even afspoelen onder de douche en je huid is schoon en klaar voor de dag! 

In de avond reinigen
Ook in de avond is het een goed idee om micellair water te gebruiken, of je nu wel of geen make-up op hebt gehad gedurende de dag. 

Je huid heeft de hele dag nogal wat te verduren. Zon, uitlaatgassen en vuil: het blijft overdag allemaal aan je huid plakken. Het is daarom enorm belangrijk om je gezicht áltijd te reinigen voor het slapengaan, zodat je  huid zich weer volledig kan herstellen.

Wanneer je je huid 's avonds niet reinigt, kunnen poriën verstopt raken, wat resulteert in onzuiverheden zoals puistjes of mee-eters. 

Micellair water helpt je niet alleen om je gezicht te reinigen, maar ook om foundation, concealer, mascara en andere make-up van je huid te verwijderen. Zelfs waterproof make-up wordt er moeiteloos mee afgehaald.