Waarom zonnebrand belangrijk is voor iedereen | Garnier
ZONNEBRAND DONKERE HUID 5 ZONNEBRAND DONKERE HUID 4

Waarom zonnebrand belangrijk is voor iedereen

Of je wel zonnebrand nodig hebt? Dat is bijna geen vraag meer. Het antwoord is namelijk heel simpel en geldt voor iedereen: ja! Of je nu een sneeuwwitte huid hebt, van nature een bronskleurige tint of een zwarte huidskleur: jezelf beschermen tegen zonnestralen zodra je de deur uitloopt is een essentiële stap voor je gezondheid en binnen elke huidverzorgingsroutine. Met een donkere huid kan het misschien verleidelijk zijn om te denken dat de melanine-waarde in je huid je voldoende zal beschermen tegen de zon. Nu is het waar dat pigment UV-stralen absorbeert en schade door vrije radicalen, opgewekt door zonlicht, minimaliseert. Hierdoor is de natuurlijke SPF in een zwart huidtype maar liefst vier keer sterker dan die in een witte huid. Maar zonder goede bescherming kan de zon nog steeds doordringen in je huid – die er nu wellicht nog mooi uitziet – en onomkeerbare schade aanrichten.

Beauty Tip: ‘Zelfs met een heel donkere huid ben je niet immuun voor de schadelijke effecten van de zon, op de korte en op de lange termijn’ 

 

Waarom heb ik zonnebrand nodig? 
Heb je een donkere huid en bescherm je jezelf niet, dan kan het misschien langer duren voordat je schade opmerkt. Dat betekent inderdaad niet dat je immuun bent voor de schadelijke effecten van de zon. Op de korte termijn liggen gevaren zoals een verbrande huid op de loer. Dat kan pijnlijk zijn en je huid bovendien uitdrogen. Op de medium termijn kun je vroegtijdige tekenen van huidveroudering zien. Van die gedachte word je vast niet blij. Op de lange termijn kunnen de effecten zo serieus zijn als huidkanker. Welke huidskleur je ook hebt, deze effecten zijn gelijk. Om de felbegeerde bescherming te krijgen is het van belang dat je de royaal en regelmatig de zonneband aanbrengt. 

Welke zonnebrand is het beste? 
Alvast een meevaller: door recente ontwikkelingen in zonbescherming zijn de zware, vettige zonnebrandcrèmes die je misschien nog kent uit je jeugd voorgoed verleden tijd. Voorbij zijn de dagen waarop je een dikke, witte laag crème op moest smeren waardoor je huid ook nog eens vetter werd en te veel begon te glanzen. In de beautywereld van nu zijn er voldoende alternatieven. Er is voor ieder huidtype wat wils. 

Zonnebrand voor dagelijks gebruik 
Voor regelmatige bescherming kun je een product zoals Garniers Ambre Solaire Sensitive Expert+ SPF 50 zonnespray  proberen, zonder parfum of kleurstoffen. Het is hypoallergeen en het maakt gebruik van een niet-plakkerige, waterproof formule. 

Zonnebrand voor onderweg of in de stad 
Als je in de haast naar een zonproduct wil grijpen dat extra hydrateert: Ambre Solaire Sensitive+ beschermingsspray is een verademing voor droge huidjes. Ook heel populair is onze Hydrating Face Mist SPF 50. Een frisse, ultra-lichte formule die transparent en niet-vettig is. Je kunt het daarom ook prima over je make-up sprayen. 

Zonbescherming als je niet van zonnemelk houdt 

Ben je meer van de oliën dan van de crèmes? Daarvoor zijn ook opties: probeer Ambre Solaire Sensitive Expert+ Voedende Beschermende Zonneolie SPF 30. Deze formule beschermt je tegen  UVB-stralen, die directe zonschade kunnen opleveren. Deze zonnebrand is lichtgewicht, waterproof en het geeft de huid bovendien een satijnachtig gevoel en mooie gloed. 

Beauty Tip: ‘Anti-aging zonbescherming voorkomt vroegtijdige tekenen van huidveroudering, met als bonus vitamine E, verlichtende pareltjes én hyaluronzuur’

Zonnebrand voor een anti-aging boost 
Overmatige blootstelling aan de zon is een van de voornaamste redenen waardoor mensen worstelen met vroegtijdige tekenen van huidveroudering. Nu kun je dat probleem mooi helpen voorkomen. Dit product is als bonus voorzien van vitamine E (een krachtige antioxidant), verlichtende pareltjes én hyaluronzuur, een geweldig ingrediënt van natuurlijke oorsprong dat je huid een dosis hydratatie geeft. Het resultaat: een stralende huid met minder lijntjes. 

Zonnebrand voor mensen met zonneallergie
Zonneallergie, ook wel polymorfe lichteruptie of dermatitis solaris genoemd, is geen pretje, want wegens een overgevoeligheid voor zonlicht kun je bij blootstelling eraan rode, jeukende blaasjes, bultjes en vlekjes krijgen. Die plekjes krijg je bij zonneallergie doorgaans alleen op plekken waar zonlicht op is gekomen. Het is dus belangrijk om een huid gevoelig voor zonneallergie goed te beschermen. De Ambre Solaire Sensitive Expert+ lijn is perfect geschikt voor mensen met zonneallergie.