Hyaluronzuur voor een stevige en volle huid | Garnier

WAT IS HYLARONZUUR?

Huidexperts zweren bij hyaluronzuur voor huidverzorging, omdat het ongelofelijk effectieve vochtinbrengende crèmes oplevert zonder dat het vettig aanvoelt. Hyaluronzuur in je dagcrème kun je dus prima gebruiken als je een vet of gecombineerd huidtype hebt. De ‘zuur’ in de naam schrikt sommigen wat af, maar er is niks agressiefs aan dit ingrediënt. Beter nog, het is een natuurlijke antioxidant. Een geweldig bestanddeel dat maar liefst 1000 x zijn eigen gewicht in water kan vasthouden. Hierdoor hydrateert het je huid, helpt het lijntjes opvullen en maakt het je gezicht voller en steviger.

Van nature is hyaluronzuur al in het menselijk lichaam te vinden. Hyaluronzuur is in feite een suikermolecuul. Dit stofje wordt ook wel polysacharide genoemd: ‘poly’ voor ‘veel’ en sacharide voor ‘suiker’. Een grote suikerketen in ons lijf, dat je je wel kunt voorstellen als een kleine parelketting. Maar suiker is toch juist slecht voor je huid? Niet dit type, want hyaluronzuur dient als structureel weefsel en gewrichtssmeermiddel. Naarmate we ouder worden, verliezen we helaas hoeveelheden hyaluronzuur. Hierdoor kan de huid slapper worden. Dermatologen gebruiken hyaluronzuur graag voor een mooie huid, omdat het de huid niet irriteert en het bijzonder vochtinbrengend is. Hiernaast is het een natuurlijke antioxidant die de huid beschermt tegen schadelijke vrije radicalen. Vrije radicalen opgewekt door bijvoorbeeld luchtvervuiling.

Wist je dat: ‘Voorheen kon hyaluronzuur in crèmes nog lastig door de huid worden opgenomen, maar met behulp van kleinere moleculen is dit probleem nu opgelost’


Hyaluronzuur 3
Hyaluronzuur 4

WAAROM IS HYALURONZUUR ANTI-AGING?

Zoals gezegd, naarmate we verouderen gaan de hyaluronzuur-waardes in je huid omlaag. Hierdoor slaat je huid minder gemakkelijk vocht op, waardoor deze sneller ouder oogt. Lees: meer rimpeltjes of hangende wangen. Hyaluronzuur is een van de meest effectieve hydraterende middelen die er maar bestaat. Mits je de juiste formule erbij pakt. Voorheen werd hyaluronzuur in crèmes nog lastig door de huid opgenomen, maar nieuwe formules met kleinere moleculen hebben dit probleem opgelost. Smeer met een crème met hyaluronzuur en je huid is verzekerd van een fikse dorstlesser. Hyaluronzuur wordt dus verwerkt in serums en crèmes. In sommige gevallen wordt het ook als ‘vulmiddel’ op de markt gebracht – zonder injecties, hoewel dat effect niet zo lang aanhoudt. Van nature voelt hyaluronzuur als ingrediënt licht en zacht aan op de huid, waardoor het wordt getolereerd door alle huidtypen.

Wist je dat: ‘Hyaluronzuur kan maar liefst 1000 x zijn eigen gewicht in water vasthouden!’

WAT DOET HYALURONZUUR NOG MEER VOOR JE HUID?

Naast hyaluronzuur verliest de huid in de loop van het leven vocht ofwel water. Hierboven hebben we al beschreven dat dit leidt tot een vochtarme, slappere huid. Minder vocht betekent bovendien dat de natuurlijke huidbarrière minder goed werkt. Die huidbarrière beschermt tegen omgevingsstressoren en giftstoffen, zoals milieuvervuiling en schadelijke zonnestralen. Hyaluronzuur kan vocht opslaan en daarom is het een van de meest effectieve ‘huidreparatiemiddelen’. Het helpt de huid zijn beschermende schild tegen deze elementen terug te winnen.

Hyaluronzuur 5