Kapsel inspiratie: opgestoken haar | Garnier
23 950x534 23 768x432

Kapsel inspiratie: opgestoken haar

Opgestoken haar is perfect voor een speciale gelegenheid. Of je nu naar een gala gaat of te gast bent op een bruiloft. En het mooie is: je haar opsteken lijkt misschien ingewikkeld, maar is lang niet altijd moeilijk om zelf voor elkaar te krijgen. Laat je inspireren door deze 3 gemakkelijke kapsels met opgestoken haar.

De grote, gevlochten knot
Deze haarstijl is favoriet om te dragen naar een gala. Het ziet er romantisch en chic uit, maar oogt toch nonchalant. 

Stap 1: Borstel je gewassen haar en toupeer het om het haar wat meer body te geven. Loving Blends Milde Haver shampoo is ideaal om het haar schoon te maken, zonder het te verzwaren, waardoor je het gemakkelijk opsteekt. Tip: als je je haar in een andere scheiding trekt, dan hoe het normaal gesproken valt, creëer je direct al meer volume.
Stap 2: Hou aan de zijkant van je haar één pluk los om straks een kleine zijvlecht te maken.
Stap 3: Hou de rest van je haar bij elkaar en maak een losse, rommelige vlecht.
Stap 4: Steek de vlecht op in de vorm van een knot met haarspeldjes.
Stap 5: Maak met de pluk die je bij stap 2 los hebt laten hangen een vlechtje die je in de knot vastmaakt met een schuifspeldje.
Stap 6: Om de knot extra rommelig te maken, kun je voorzichtig de vlecht ietsje ‘losser’ trekken.

 

Half opgestoken met een vlecht
Half opgestoken haar met een vlecht is geweldig voor kort tot halflang haar. Deze haarstijl kost je slechts een paar minuten tijd. Bij breekbaar haar is het slim om vooraf een shampoo en conditioner te gebruiken die het haar voedt, versterkt en beschermt, zoals de Loving Blends Honing Goud shampoo.

Stap 1: Borstel je haar om het glad te maken en klitten te verwijderen. Speld het bovenste deel van het haar uit de weg.
Stap 2: Maak lichte golven in de helft van het onderste deel van je haar met behulp van een krultang. Laat elke krul los en trek er voorzichtig aan voor een meer golvend effect. Herhaal dit aan de andere kant van je hoofd. 
Stap 3: Begin aan de rechterkant met een vlecht, waarbij een klein deel van het haar in 3 stukken wordt verdeeld. Vlecht de buitenste plukken steeds onder naar het midden, zodat je een ‘opvlecht’ creëert. Voeg meer haar toe aan de voor- en achterkant. Zodra je ter hoogte van je oor bent, stop je met het toevoegen van haar en vlecht je door tot het einde. Zet de vlecht vast met een elastiekje en trek vervolgens voorzichtig aan de vlecht om deze los te maken. Zet de vlecht aan de achterkant van je hoofd vast met een haarspeld.
Stap 4: Herhaal stap 3 voor de linkerkant.
Stap 5: Gebruik een haarlak om je half opgestoken haar te fixeren.  

 

Gedraaide knot voor kort haar 
Heb je kort haar en wil je je haar opsteken? Geen probleem, ook bij korter haar is het mogelijk om een knot te maken.

Stap 1: Bereid je gewassen haar voor met een leave-in crème zoals Loving Blends Mythische Olijf een speciale crème met vergine olijfolie voor gevoelig en droog haar. 
Stap 2: Draai met je vingers alvast krullen in het haar.
Stap 3: Neem het bovenste deel van het haar en doe het in een staartje.
Stap 4: Verdeel je staart boven het elastiek in 2 delen en draai de staart er doorheen, zodat er een twist in het haar komt. 
Stap 5: Neem vanaf beide zijkanten steeds kleine plukken die je draait en achter op het hoofd vastzet met schuifspeldjes. 
Stap 6: Als al het haar aan de zijkanten is opgestoken neem je de onderste pluk en die zet je naar boven vast, zodat al het haar in een knot zit. 
Stap 7: Fixeer het haar met een haarlak, zodat het goed blijft zitten.