Korte kapsels voor vrouwen | Garnier
242 242

Korte kapsels voor vrouwen

Het fijne van korte dameskapsels is dat ze er stoer en verzorgd uitzien, zonder dat je ‘s ochtends lang voor de spiegel hoeft te staan. Buiten een geregelde knipbeurt vergen korte kapsels meestal weinig onderhoud. We hebben 3 korte coupes voor je op een rij gezet mét uitleg hoe je dit zelf gemakkelijk voor elkaar krijgt.

Een stoer pixie kapsel
Bij een ‘pixie’ is het haar meestal rond de oren geknipt, achteraan en aan de zijkanten is het haar vrij kort, bovenop het hoofd wordt de lengte vaak iets langer gehouden. 

Je kunt met dit kapsel letterlijk alle kanten uit. Je kunt de pixie stijlen, laten golven of met schuifspeldjes aan de slag. 

Voor een hoogglanzend kapsel, gebruik je na het wassen een leave-in cream. Een lichtgewicht product dat zo licht aanvoelt dat je het niet voelt zitten, maar je haar net wat meer body en glans geeft, waardoor het beter blijft zitten. 

 

A-symmetrische undercut
Een ‘undercut’ voor dames is een kapsel, waarbij bepaalde delen van het haar kort geknipt of zelfs geschoren worden, terwijl er ook wordt gewerkt met langere lokken. Juist dat verschil tussen ultrakort en wat langer zorgt voor een gave, contrasterende look. 

Juist met het langere gedeelte kun je eindeloos variëren. Maak het golvend, glad en strak, of lekker rommelig. Vind je het laten scheren van je haar nog een tikkeltje te spannend? Je kunt dat undercut-effect ook zelf nabootsen, door de ene kant van je haar strak naar achteren in te vlechten en de andere kant van het haar los te laten. 

Altijd-goed-bob-kapsel
Vind je een pixie kapsel iets te kort? Dan is een bobkapsel wellicht meer jouw ding. Dit kapsel is net iets langer. De bob kan op allerlei manieren geknipt en gedragen worden. 

De bot geknipte bob is vrij kort, waardoor je kaaklijn en nek mooi uitkomen. Extra voordeel is dat een bobkapsel je haar een stuk voller laat lijken. Deze ‘blunt’ bob oogt door de botte snit speelser dan de gewone bob en deze coupe groeit niet snel uit, waardoor je niet per se elke paar weken naar de kapper hoeft. 

Verzorg dit kapsel op dagen dat je weinig tijd hebt met hét haarmasker zonder inwerktijd: Loving Blends the Milk Mask en laat het daarna lekker rommelig voor een nonchalante look. Voor een feestje kun je er met een stijltang of krultang een mooie slag in maken.