Hoe kies je het beste kapsel bij je gezichtsvorm? | Garnier
Vrouw met middellang blond haar 8 768x432

Welke haarstijl past bij jouw gezichtsvorm ? Ontdek onze 9 suggesties.

Het geheim van een goede haarstijl zit ‘m niet alleen in het juiste kapsel, maar ook in hoeverre het bij je gezichtsvorm staat. Bekijk, voordat je jezelf een nieuwe coupe laat aanmeten, deze suggesties om te ontdekken welk kapsel het beste past bij je gezichtsvorm.

De beste kapsels voor een ovaal gezicht

• De pixie cut
Heb je een ovale gezichtsvorm, dan staat praktisch iedere haarstijl. Dit komt door de natuurlijke symmetrie van het gezicht, maar natuurlijk zijn er een aantal kapsel die eruit springen en jouw beste gelaatstrekken naar voren brengen. 

Hou je van kort haar? Ga dan voor een pixie cut. Deze korte coupe is meestal kort aan de achterkant en zijkanten van het hoofd en iets langer aan de bovenkant. Laat de haarpunten lekker rommelig en bovenop mag het haar ook best een beetje warrig, voor een speelse look. 

Bij krullend haar kies je voor een haarlengte tot boven de schouders. Waardoor je volume aan de bovenkant creëert en de krullen die daaronder vallen iets inknipt waardoor het kapsel meer beweging krijgt, zodat je krullen perfect uitkomen.  

• De perfecte pony bij een ovale gezichtsvorm
Een pony staat over het algemeen erg goed bij een ovaal gezicht. Dat kan een rechte pony zijn die vanuit een middenscheiding is geknipt, maar ook een schuine of luchtig geknipte lok is mogelijk. Combineer je pony met lang, stijl haar voor een klassieke stijl die je gezicht mooi omlijst. Zorg dat je lokken in dit geval in topkwaliteit zijn. Een voedende, gladmakende haarroutine is daarbij de sleutel: probeer de haarverzorging uit de Loving Blends Argan- & Camelia-olie lijn. Een sublieme verzorging die het haar voedt tot in de punten en het soepel, glanzend en zacht maakt. 

• Middellang haar 
Hoewel je met een ovaal gezicht qua kapsel vrijwel alle kanten uit kan, wordt het door haarstylisten vaak afgeraden om te kiezen voor extreem lang haar of alles op één lengte. Omdat je gezicht dan als het ware weg valt. Door middellang haar in laagjes te laten knippen ontstaat er textuur en haal je het beste uit je gezichtsvorm. Bovendien is dit een onderhoudsvriendelijk kapsel dat altijd goed zit. 

Langwerpig gezicht? Deze kapsels staan je het beste

• Golvend haar
Idealiter kies je bij een langwerpig gezicht liever niet voor een haarlengte die de lengte van het gezicht benadrukt. Middellang haar met een springerige slag complementeert het gezicht door de vorm meer in balans te brengen. De textuur en het volume leggen de nadruk juist op de breedte en doorbreken de lengte. Haar met een natuurlijke slag accentueer je door het met een diffuser te föhnen en hou je gehydrateerd met de juiste verzorging. Heb je stijl haar, maak het haar dan voor het slapen nat en vlecht het in. Slaap ’s nachts met ingevlochten haar en je wordt ’s ochtends wakker met mooi golvend haar. Hydrateren en voeden is een must bij dit kapsel. Dat doe je door te kiezen voor het hydraterende recept van de Loving Blends Voedende Amandelmelk.

• De bob met laagjes bij een lang gezicht
Nog een geschikt kapsel wanneer je gezichtsvorm wat langer is, is de gelaagde bob met een pony als een lange lok naar de zijkant. Laagjes zorgen voor volume en brengen jouw gezichtscontouren in balans. De pony doorbreekt de lengte van het gezicht. Kies voor een pony die tot net onder de wenkbrauwen valt, voor een optimale impact.

De beste kapsels bij een hartvormig gezicht

• Stijl haar in lange lagen
Bij een hartvormig gezicht is het belangrijk om een haarstijl te vinden die je hoge jukbeenderen complementeert. Bij deze gezichtsvorm is de kin smal en het voorhoofd wat breder. Kies daarom voor een kapsel dat het gezicht bij de kin wat voller doet lijken en de nadruk niet op het voorhoofd legt. Stijl haar in lange lagen omlijst jouw gezichtsvorm. Een middenscheiding of wat krullen onderin zorgen voor een chique twist. 

• Een bob die een zacht kader aan het gezicht geeft
Een bob met langer haar aan de voorkant en korter haar aan de achterkant is bij uitstek een geschikt kapsel voor mensen met een hartvormig gezicht. Deze haarstijl showt je mooie jukbeenderen en brengt de onderkant en bovenkant van het gezicht met elkaar in balans.

Wanneer je voor een korter kapsel wilt gaan, dan is het mooi om je haar te laten snijden, dat accentueert je botstructuur.

De beste kapsels bij een rond gezicht

• Lang golvend haar
Lang haar dat over je schouders hangt past goed bij de contour van jouw gezicht. Er ligt minder accent op de breedte, zeker als je golvend haar hebt. Probeer ervoor te zorgen dat je het meeste volume hebt aan de uiteindes, en juist niet naast je gezicht. Zo houd je een goede balans en voorkom je dat je gezicht nog boller lijkt.

• Een lange bob of lob
Een lange variant van de bob zal jou goed staan: de lob. Ook bij dit kapsel wordt er geen nadruk gelegd op de breedte van jou gezicht, waardoor het niet nog boller gaat lijken. Wil je een lob gaan knippen? Houd er dan rekening mee dat je lokken ten minste iets over je schouders vallen. Voor extra textuur kun je een droogshampoo gebruiken of een shampoo voor extra levendig haar zoals Loving Blends Gember Boost.